• Haberler
  • Gündem
  • 17 paraşütçü yaralandı, 2 paraşütçü ağaçta mahsur kaldı

17 paraşütçü yaralandı, 2 paraşütçü ağaçta mahsur kaldı

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz Mahallesinde paraşütle atlayan 17 paraşütçü olumsuz hava muhalefetine yakalanırken hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Fethiye’de Babadağ’dan Ölüdeniz’e uçuş yapan paraşütçüler ani hava patlaması nedeniyle zor anlar yaşadı. Kimi paraşütçüler rüzgarla Babadağ’dan Fethiye yönüne , kimi paraşütçüler de Babadağ’dan Seydikemer Eşen tarafına sürüklenip zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.

Bu zorunlu inişlerde 17 paraşütçü hafif yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 2 paraşütçü Patlangıç  Mahallesi Saltanat Konakları üstünde bulunan ağaca takılarak mahsur kaldı. Mahsur kalan  paraşütçüler Fethiye İtfaiye grup amirliği ekipleri tarafından kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Fethiye yöresinde ani fırtına ve yağış yamaç paraşütü sporu yapan paraşütçülere zor anlar yaşattı. Babadağ’dan uçuş yapan paraşütçüler ani çıkan fırtına nedeniyle iniş noktası olan Ölüdeniz Belceğiz plajı yerine Fethiye ve Seydikemer Eşen bölgesine sürüklenince zor anlar yaşadılar. Kimi paraşütçü müşterisiyle Tandem (ikili) uçuş esnasında kimi paraşütçü single (tekli) uçuş esnasında bu fırtınaya yakalanınca gökyüzünde bir saat’i aşkın sürüklenip kimi ormanlık alana  ağaç üzerine kimi evlerin çatısı üzerine iniş yapmak zorunda kaldı.Bu zorunlu inişler sırasında can kaybı ve ağır yaralamalı kaza yaşanmadığı öğrenildi.

Bazı paraşütçüler güvenle karaya inerken bazıları paraşütçüler ise ağaçlarda ve ormanlık alanlarda mahsur kaldı.Vatandaşların ihbarları üzerine paraşütçülerin kurtarılması için jandarma ,polis ,itfaiye ,UMKE , AKUT ve sağlık ekipleri harekete geçti.Fethiye ve Seydikemer’de farklı mahallelere iniş yapan paraşütçüler başarılı operasyonlarla kurtarıldı.

Son alınan bilgilere göre, Tandem (ikili) uçuştan 10 paraşüt,single (tekli) uçuştan 6 paraşütçünün zorunlu iniş yaptığı aralarında pilot ve yolcuların da bulunduğu 17 kişinin Fethiye devlet hastanesiyle özel hastanelere nakledilip tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bu arada, askeri helikopterden yardım da istenirken askeri helikopter Ovacık mevkiinde sarp ve kayalık noktada zorunlu iniş yapan bir paraşütçüyü kurtarıp Fethiye devlet hastanesine indirdiği öğrenildi.Bu ani hava patlaması nedeniyle yamaç paraşütü pilotlarının havada yakalandığı fırtına ve rüzgardan savrulması nedeniyle can kaybı yaşanmaması memnunlukla karşılandı.Babadağ’dan uçuşlar hava koşulları iyileşinceye kadar durduruldu.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme