2400 yıllık oda mezar açıldı

Muğla'nın Milas ilçesinde bir çiftçinin tarlasını sürerken mezar parçasına rastlayarak durumu yetkililere haber vermesiyle başlatılan kurtarma kazısında ortaya çıkarılan 2400 yıllık oda mezar, müze yetkilileri tarafından jandarma gözetiminde açıldı. Mezardan çıkarılan kemikler ve arkeolojik buluntular inceleme ve koruma altına alındı.

Muğla’nın Milas ilçesinde bir çiftçinin tarlasını sürerken mezar parçasına rastlayarak durumu yetkililere haber vermesiyle başlatılan kurtarma kazısında ortaya çıkarılan 2400 yıllık oda mezar, müze yetkilileri tarafından jandarma gözetiminde açıldı. Mezardan çıkarılan kemikler ve arkeolojik buluntular inceleme ve koruma altına alındı.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Mahallesi’nde geçimini çiftçilikle sağlayan Ahmet Baki Karabacak (55), tarlasını sürerken traktörünün pulluğuna bir taş takıldı. Çıkan taşı kontrol eden Karabacak, taş parçasının bir mezara ait olduğunu düşünerek durumu Milas Müzesi yetkililerine bildirdi.

İhbar üzerine tarlaya gelen Milas Müzesi görevlileri, tarlada kurtarma kazısı düzenledi. Kazı sonucunda, Helenistik Döneme ait olduğu ve 2400 yıl öncesine tarihlendiği düşünülen bir oda mezar bulundu.

Tarlada gerçekleştirilen kurtarma kazıları sonucunda, oda mezarın girişi kazılarak açıldı. Jandarma gözetiminde mezar içerisinden çıkarılan kemikler ve arkeolojik buluntular müze yetkilileri tarafından korumaya alındı.

Bakmadan Geçme