• Haberler
  • Gündem
  • Milas Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Nejdet Bardak Açıklaması

Milas Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Nejdet Bardak Açıklaması

Muğla'nın Milas ilçesinde Cumhuriyet'in 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede ADD Milas Şubesi'nin davetlisi olarak gecey mareşal Atatürk kıyafeti ile katılan emekli öğretmen Necdet Bardak'a tepkiler çığ gibi büyürken ADD Genel Merkezi'nin ardından bu kez de Milas ADD Başkanı Veysel Özalp yazı açıklama ile iddialara yanıt verdi.

Muğla’nın Milas ilçesinde Cumhuriyet’in 100. Yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede ADD Milas Şubesi’nin davetlisi olarak gecey mareşal Atatürk kıyafeti ile katılan emekli öğretmen Necdet Bardak’a tepkiler çığ gibi büyürken ADD Genel Merkezi’nin ardından bu kez de Milas ADD Başkanı Veysel Özalp yazı açıklama ile iddialara yanıt verdi.

Muğla’nın Milas ilçesinde 26 Ekim 2023 akşamı bir düğün bahçesinde Cumhuriyet’in 100. Yııl kutlamaları kapsamında ADD Milas Şubesi tarafından düzenlenen geceye Mareşal Atatürk kıyafeti ile katılarak davetlileri selamlayan Fethiyeli emekli öğretmen Necdet Bardak ile ilgili ADD Genel Merkezi’nin “Kabul edilemez, onaylamıyoruz” açıklamasının ardından bugünde ADD Milas Şubesi Başkaın Veysel Özalp yazılı açıklama yaptı.

ETKİNLİKTE ATATÜRK’Ü AŞAĞILAYICI VE HAKARET İÇEREN BİR DAVRANIŞ OLMAMIŞTIR, BİR ÜCRET TALEP ETMEMİŞTİR

Özalp açıklamasında “Son günlerde bizlerle ilgili bazı yerel ve ulusal medyada, sosyal medya hesaplarında asılsız bazı haber ve yorumlar yer almaktadır.Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yılı nedeniyle ADD Milas Şubesi olarak bir etkinlik düzenledik. Bu etkinlikte Atatürk’e benzerliğiyle tanınan Sayın Nejdet Bardak da davet edildi ve kendisi etkinlikte vals ve ‘Sarı Zeybek’ türküsü eşliğinde zeybek gösterisi yaptı. Gösterinin sonunda Atatürk’ün Bursa ziyaretiyle ilgili bir anısını da davetlilerle paylaştı. Kısaca etkinlikte Atatürk’ü aşağılayıcı, hakaret içeren en küçük bir davranış ve söz olmamıştır. Kaldı ki daha önce de bu tür etkinliklere katılan Sayın Bardak, herhangi bir ücret talep etmemiştir. ADD Milas Şubesi olarak bizler de Sayın Bardak’a her hangi bir ücret ödemedik. O akşam Sayın Bardak ne bir ücret aldı, ne de bağış veya başka bir isim altında herhangi bir maddi gelir sağlamadı” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİĞİN İÇERİĞİNDEN GENEL MERKEZİN İLGİSİ YOKTUR

Özalp açıklamasının devamında ise “Öte yandan düzenlenen programın içeriği tamamen bizim tarafımızdan yapılmış, genel merkezimizin bu içerikle bir ilgisi bulunmamaktadır.Her şeyden önce Atatürk’ün fikirlerini, ilke ve inkılaplarını sonsuza kadar yaşatmakla görevle bir derneğin sorumluları ve birer Atatürk, cumhuriyet ve Türkiye sevdalıları olarak herhangi bir olumsuzluğa izin vermeyeceğimiz de bilinmelidir. Kısaca, Atatürk’e benzerliğiyle tanınan Sayın Nejdet Bardak’ın katılımı, amacının dışına çekilmeye çalışılmaktadır.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme