Akbelen'de Nöbet Alanı Boşaltıldı

Milas'a bağlı İkizköy Mahallesi'nde bulunan Akbelen ormanında sabah saatlerinde Jandarma ekipleri tarafından nöbet alanı boşaltıldı. Bölgede nöbet tutan İkizköylüler ve çevreciler, ormandaki son ağaçların kesileceğini dile getirirken, Muğla Valiliği'nden konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Milas’a bağlı İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen ormanında sabah saatlerinde Jandarma ekipleri tarafından nöbet alanı boşaltıldı. Bölgede nöbet tutan İkizköylüler ve çevreciler, ormandaki son ağaçların kesileceğini dile getirirken, Muğla Valiliği’nden konu ile ilgili bir açıklama geldi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarını korumak için mücadele eden köylüler ve çevreciler, bugün bir şok yaşadı.

Sabah erken saatte bölgeye gelen jandarma ekipleri, Akbelen ormanındaki, çevrecilerin ve köylülerin kullandığı kamp alanına girişleri engelledi.

Jandarmanın, kamp alanındaki, köylülere ve çevrecilere ait eşyaları araçlara yükleyerek buradan götürmeye başladıkları belirtildi.

Jandarma ekiplerinin cep telefonları ile iletişimi kesmek için de bölgede jammer çalıştırdıkları öğrenildi.

“BU KADINLARIN YÜZLERİNİ UNUTMAYIN”

Akbelen ormanındaki kamp alanına girişlerine izin verilmeyen köylüler, yıllardır burada topraklarını korumak için mücadele ettiklerini, kimseye bir şey yapmadıklarını söyleyerek jandarmaya, “Siz de bu katliama ortak oldunuz” diyerek tepki gösterdi.

Bazı kadınlar da “Akşam eve gidince hanımlarınıza, çocuklarınıza ne diyeceksiniz” sözleriyle tepkilerini sürdürdü.

Köylü kadınlar “Şurada toprağımızın derdindeyiz, başka bir şeyin derdinde değiliz. Hepinizin çocukları için, hepiniz için uğraştık. Kaç senedir uğraştık burada” diyerek ağladı.

Köylü kadınlar kendilerinin görüntülerini çeken jandarma görevlilerine de “Çekin, hepiniz çekin. Bu kadınların yüzlerini unutmayın” diye seslendi.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Akbelen, köylülerin avukatı İsmail Hakkı Atal, dün kamp alanında tek başına kalan Bursa Su Kolektifi’nden Ahmet Tatar’ın, jandarma tarafından gözaltına alındığını söyledi.

ALANDAKİ KONTEYNER İÇİN CEZA KESİLMİŞTİ

Özel mülkiyet olan Hasan Demirağ’a ait kamp alanında bulunun konteyner için bir süre önce Milas Belediyesi tarafından 5 bin lira para cezası kesilmişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Muğla Valiliği’nden de konu ile ilgili yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“İlimiz Milas ilçesi Akbelen Mevkiinde, Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğunda bulunan sahada ve özel mülkiyete konu olan arazide izinsiz olarak kurulan konteyner ve çadırlar, 6831 sayılı Orman Kanunu ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu hükümleri çerçevesinde, özel mülkiyet sahibinin başvurusu üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Milas Kaymakamlığı görevlileri tarafından güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle kaldırılarak tahliye işlemleri gerçekleştirilmektedir. Kamuoyunda ağaç kesileceğine yönelik iddialar ve haberler gerçeğini yansıtmamakta olup, yapılan çalışmalar izinsiz olarak kurulan yapıların kaldırılması ve tahliyesine yöneliktir. Ortaya atılan asılsız haber ve paylaşımlara itibar edilmemesi kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme