3 Günlük Milli Yas İlan Edilidi…

Türkiye Cumhuriyeti, 17 Ekim 2023’te İsrail tarafından bir hastaneye düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden sivillere ve Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekmek amacıyla 3 günlük milli yas ilan etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesi ile alınan bu karar, tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerinde uygulanacak.

Türkiye Cumhuriyeti, 17 Ekim 2023'te İsrail tarafından bir hastaneye düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden sivillere ve Filistin halkının yaşadığı acılara dikkat çekmek amacıyla 3 günlük milli yas ilan etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararnamesi ile alınan bu karar, tüm yurtta ve yurtdışı temsilciliklerinde uygulanacak.

Filistin'de yaşanan bu dramatik olaylara tepki göstermek ve dayanışma içinde olduğunu belirtmek amacıyla Türkiye, 21 Ekim 2023 Cumartesi günü güneşin batışına kadar bayrakları yarıya çekme kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi hesaplarından yapılan açıklamada, 'Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir.' ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme