Milas’ta 3 hafta sürecek gıda denetimleri başladı

Milas’ta tüketici sağlığını koruma adına önemli bir adım atılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan ve Milas’ta da gerçekleştirilecek olan gıda denetimleri bugün itibarıyla başlıyor. Milas’taki toplu tüketim yerleri, bu denetim kapsamında yakın markaj altına alınacak.

Milas'ta tüketici sağlığını koruma adına önemli bir adım atılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulan ve Milas'ta da gerçekleştirilecek olan gıda denetimleri bugün itibarıyla başlıyor. Milas'taki toplu tüketim yerleri, bu denetim kapsamında yakın markaj altına alınacak.

Bakan İbrahim Yumaklı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; 'Halkımızın sağlığıyla oynanmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.' sözleri Milas'taki tüketicilerin de içini rahatlatan cinsten.

Milas'ta tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla başlatılan bu denetimler, bölgedeki gıda üretim ve satış noktalarında ne kadar etkili olacağına dair beklentileri artırıyor. Gıda denetimlerinin halk sağlığını koruma adına oldukça önemli olduğunu vurgulayan yetkililer, Milas'taki denetimlerin, üretici ve tüketici arasında bir güven köprüsü oluşturmasını hedefliyor.

Milas'ta başlayan bu denetimlerin, Türkiye genelinde de eş zamanlı olarak gerçekleşeceği belirtildi. Bakanlık, 7 bin 628 personelin katılımıyla 81 ilde üç hafta sürecek bu denetimlere büyük önem atfediyor.

Bakmadan Geçme