AK Parti'den Büyükşehir'e Lüks Araç Tepkisi: Borç Varken Bu Harcama Anlaşılmaz...

AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, borçlu CHP'li belediyelerin taşınmaz satışına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin lüks araç alımını şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Akça, orman yangınlarıyla mücadelede ise devlet ve milletin örnek bir dayanışma sergilediğini vurguladı.

AK Parti Muğla İl Başkanı Av. Gültekin Akça, gündeme ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Muğla'daki orman yangınları ve büyükşehir belediyesinin lüks araç alımıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akça, orman yangınlarına karşı devlet ve milletin dayanışma içerisinde verdiği mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Orman Genel Müdürlüğünün yangınlara hem karadan hem de havadan yoğun bir şekilde müdahalede bulunduğunu belirten Akça, 20 civarında hava aracının yangın söndürme çalışmalarına aralıksız katıldığını ve gece görüşlü helikopterlerin de gece operasyonlarına destek verdiğini ifade etti.

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesinin lüks bir araç satın aldığı yönündeki iddialara ilişkin de açıklamada bulunan Akça, CHP'li belediyelerin ciddi borçları bulunduğu bir dönemde böyle bir alımı şaşkınlıkla karşıladıklarını belirtti. Akça, bazı CHP'li ilçe belediyelerinin borçlarını kapatmak için taşınmaz satışı yapmak zorunda kaldığını ifade ederek, lüks araç alımının kamuoyunda olumsuz yankı uyandırdığını dile getirdi.

Akça, “Yerel seçimler sonrası CHP'ye geçen belediyelerde geçmiş dönem borçlarının kamuoyuna asılarak AK Parti aleyhine bir algı oluşturulmaya çalışılmıştı. Ancak bu borçların cüzi olduğu açıklanmıştı. Buna karşın CHP'li belediyelerin borçlarının yüksek olduğu ve taşınmaz satışı yaptıkları biliniyor. Bu süreçte, büyükşehir belediyesinin böyle bir harcama yapması şaşırtıcıdır” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme