Akbelen Davası: Köylüler ve Çevreciler Muğla İdare Mahkemesi’ne Yürüyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy, Karacahisar ve Çamköy halkı, Akbelen Ormanı’nda planlanan maden işletmeciliğine karşı durmak ve seslerini duyurmak için adalet yürüyüşüne başladı. Limak Holding ve İÇTAÇ’ın ortak projesi olan YK Enerji’ye kömür sağlamak amacıyla, 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nın kesilmesine karşı çıkan köylüler, 'Akbelen'den Vazgeçmiyoruz' diyerek, doğayı ve yaşam alanlarını savunma kararlılıklarını gösterdi.


Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy, Karacahisar ve Çamköy halkı, Akbelen Ormanı'nda planlanan maden işletmeciliğine karşı durmak ve seslerini duyurmak için adalet yürüyüşüne başladı. Limak Holding ve İÇTAÇ'ın ortak projesi olan YK Enerji'ye kömür sağlamak amacıyla, 740 dönümlük Akbelen Ormanı'nın kesilmesine karşı çıkan köylüler, 'Akbelen'den Vazgeçmiyoruz' diyerek, doğayı ve yaşam alanlarını savunma kararlılıklarını gösterdi.

Temmuz ayında başlatılan kesim faaliyetlerinin ardından bölge halkının reaksiyonu giderek büyüdü ve bugün, İkizköylüler tarafından açılan orman kesim iptali, ruhsat genişletme iptali ve açık maden ocağı işletme iptali davaları Muğla İdare Mahkemesi'nde görülüyor. Doğaseverler, #AkbelenİçinAdalet ve #AkbelenDavası hashtagleri ile sosyal medyada da bu duruma dikkat çekiyor.

Çevreciler ve bölge halkı, mahkeme sürecinin ve ardından gelebilecek gelişmelerin sadece Akbelen Ormanı ile sınırlı kalmayacağını, bu davanın tüm Türkiye'de doğa talanına karşı verilen mücadelenin bir parçası olduğunu belirtiyor. Yürüyüşe katılanlar arasında Milas ve Bodrum'dan da destekçiler yer aldı ve 'Biz bitti demeden bu dava bitmeyecek!' mesajı verildi.

Mahkeme öncesi köylüler tarafından yapılan basın açıklamasında, Akbelen'in, bölge halkı için sadece bir doğa parçası olmadığı, yaşam alanlarına, geçmişlerine ve geleceklerine yapılmış bir saldırı olarak görüldüğü ifade edildi. Bölge halkı, maden işletmeciliği projelerine ve doğanın talan edilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve bu yolda birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.


Bakmadan Geçme