Akbelen Ormanlarına Yarın Sabah Girileceği Twitter’da Gündem Oldu

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nde yer alan Akbelen Ormanı’nın kaderi, yarın sabah erken saatlerde belirlenecek. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde yayılan bilgilere göre Yeniköy-Kemerköy Enerji (YK Enerji) tarafından yapılmak istenen kömür ocağı için ormanda kesim yapılması planlanıyor.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nde yer alan Akbelen Ormanı'nın kaderi, yarın sabah erken saatlerde belirlenecek. Sosyal medya platformu Twitter üzerinde yayılan bilgilere göre; Yeniköy-Kemerköy Enerji (YK Enerji) tarafından yapılmak istenen kömür ocağı için ormanda kesim yapılması planlanıyor.

Kesim girişimine, köylüler ve ekolojistlerin oluşturduğu Akbelen İkizköy direnişi karşı çıkıyor. 2021 Nisan'ında başlatılan çadır nöbetiyle birlikte, ormanın korunmasına yönelik mücadele sürdürülüyor. Köylülerin öncülüğünde yapılan ve tüm Türkiye'den destek alan direniş, ormanın kömür ocağına kurban gitmemesi için çaba sarf ediyor.

İkizköy sakinleri ve ekolojistler, ormana zarar verilmesine karşı direnişlerini mahkemede de sürdürüyor. Ancak, geçtiğimiz Aralık'ta mahkeme, ormanın korunması yönündeki yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bu kararın ardından, şirketin kesim girişimleri zaman zaman yaşansa da, toplumun geniş çaplı desteği ile bu girişimler şu ana kadar boşa çıkmıştı.

Yeni kesim girişimi hakkında Twitter'da yayılan bilgiler, çevreci direnişçiler ve köylüler arasında tedirginlik yarattı. Şirketin güvenlik kuvvetleri eşliğinde kesim yapacağına dair gelen bilgiler, bir kez daha Akbelen Ormanları'nın kaderinin belirsiz olduğunu gösteriyor.

Akbelen İkizköy direnişi, ormanın korunması adına yürütülen mücadeleyi sürdürmeye kararlı görünüyor. Tüm Türkiye'nin de bu konuda gözü kulağı, yarın sabah gerçekleşecek olan kesim girişiminde olacak.

Bakmadan Geçme