Başkan Tokat: Müdahale Edilen Enkaz Sayısı Çok Az, Zarar Çok Büyük

Ben Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından enkazlarda başlatılan arama kurtarma çalışmalarıaralıksız devam ediyor.

Ben Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından enkazlarda başlatılan arama kurtarma çalışmalarıaralıksız devam ediyor.

Türkiye'nin farklı illerinden bölgeye sevk edilen ekiplerin de deprem bölgesine ulaşmasıyla arama kurtarma çalışmaları hız kazanırken, Milas Belediyesi tarafından oluşturulan yirmi altı kişilik kurtarma ekibi, akşam saatleriyle birlikte çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

İskenderun'da zararın çok büyük ancak müdahale edilen enkaz sayısının çok az olduğunu belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, deprem bölgesi hakkındaki son izlenimlerini şu sözlerle aktardı:

HAVA ŞARTLARI AĞIRLAŞIYOR…

'Milas Belediyesi olarak tüm ekiplerimizle birlikte deprem bölgesindeyiz. Deprem felaketinin üzerinden altmış saatten fazla zaman geçti. Umutlar azaldı ama mücadelemiz devam ediyor. Erken müdahalenin yapılmadığını İnönü Meydanı'nda önünde bulunduğumuz binaya depremden kırk saat sonra müdahale gelmesinden anlıyoruz. Belediyeler, gönüllüler, özel firmalardan gelenler uğraş veriyor. Bu bölgede basının olmaması da vatandaşlardan tepki görüyor. Milas Belediyesi olarak buradayız. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 

İskenderun merkezde müdahale edilen enkaz sayısı çok az. Zarar çok büyük. Şu anda bir enkaz bölgesindeyiz ve sınırlı imkanlarla müdahaleler devam ediyor. Hava artık karardı ve akşam olmasıyla birlikte hava şartları ağırlaşıyor ama biz elimizden geldiğince arkadaşlarımızın gayretiyle yardımcı olmaya devam ediyoruz.'

MİLAS HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yardım kampanyasına verdiği desteklerden ötürü Milas halkına teşekkür eden Başkan Tokat; 'Milas Belediyesi organizasyonuyla yedi tır malzeme hazırladık. Tırlar ilçelerde ihtiyaç duyulan yerlere anında götürülerek vatandaşlarımızla buluşturuluyor.' diye belirtti.

Bakmadan Geçme