Başkan Tokat’tan Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda Kapsamlı Mahalle Raporu ve Yeni Projeler

Milas Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu tamamlandı… 

Milas Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. oturumu tamamlandı… 

BAŞKAN TOKAT, MAHALLE MAHALLE YAPILAN ÇALIŞMALARI ANLATTI

Milas Belediye Meclisi 2023 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısı 1. oturumu, 6 Ekim Cuma günü, saat 14.30'da Belediye Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.  

Gündem maddelerine geçilmeden önce Milas genelinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirme yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat şunları söyledi:

MAHALLE MAHALLE ÇALIŞMALAR…

'Fen İşlerimize bağlı olarak beton parke imalatlarımızda Selimiye'de 5 bin 500, Hacıapti'de 1000, Emek'te 5 bin, Akçalı'da 3 bin 500 m2 kaplama işi, Güllük'te 7 bin 100 m2 beton yol, Boğaziçi'nde 1900 m2, Meşelik'te 4 bin 500 m2, Kıyıkışlacık – Zeytinlikuyu'da 3 bin m2 beton yol imalatları tamamlandı.

Emek, İsmetpaşa, Burgaz, Yoğunoluk mahallelerinde parke kaplama çalışmalarımız ve Burgaz Mahallesi'nde de taş duvar çalışmamız devam etmektedir.   

Selimiye Pazar yeri etrafındaki dükknlar önümüzdeki ay ihaleye çıkacak ve konu ile ilgili Selimiye'de esnafımızla ve halkla bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyoruz. 

Engelsiz Yaşam Parkı projemiz de tamamlandı. Önümüzdeki hafta ihaleye çıkacak.

Hacıapti Mahallesi'ndeki Cemevi inşaatı tamamlandı ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak.

Asfalt sathi kaplama programımız devam ediyor. Yağmurun yağmasıyla birlikte programda bir sıkışıklık oluştu ama şu anda imalatlarımız devam ediyor. Savran'da 18 bin 200 m2, Boğaziçi'nde 23 bin m2, Meşelik'te 10 bin 600 m2, Yaşyer'de 6 bin 550 m2, Koru'da 4 bin 500 m2, İçme'de 6 bin 800 m2, Kemikler'de 7 bin 800 m2 1. kat asfalt sathi kaplama işimizi tamamladık.

Kazıklı'da 45 bin m2, Kemikler'de 2 bin 700 m2, Kuzyaka'da 4 bin 600 m2 ve Yaşyer'de ise 7 bin 800 m2 ikinci kat asfalt sathi kaplama işimizi tamamladık. Kuzyaka – Alaçam, Ulupınar – Pınararası, Karapınar – Çömlekçi arasında asfalt sathi kaplama çalışmalarımız devam ediyor.   

İlçemizin muhtelif yerlerindeki park yapım ihalesi kapsamında Akkent Mahallesi 2. Gizem Sokak, Gümüşlük Mahallesi Toprak Sokak, Ören Mahallesi'nde park yapım, Akkent Egemen Sokak'ta ise futbol sahası yapım çalışmalarımız devam etmektedir.

Hisarbaşı Mahallesi Belediye Caddesi ve etrafındaki yollarda yapılan Anıtlar Kurulu'ndan onaylı granit bazalt Muğla beyazı doğal taş ile yol ve kaldırım çalışmalarımız başladı. Özellikle Belediye'ye ulaşımda aksaklık ve sıkıntılar var. Buradaki çalışma doğalgaz çalışmasını da kapsıyor. Bu anlamda daha önce Anıtlar Kurulu'na bu projeyi onaylatırken gerekli her türlü kazı iznimizi almış bulunuyorduk ve buna göre çalışmalarımıza başladık. Ama çalışmalar başladıktan sonra Müze geldi müdahale etti ve bizim aldığımız izinle doğalgaz çalışmasının yapılamayacağını söylediler. Doğalgaz firmasının ayrı izin alması gerektiğini söylediler. Bu konu ilgili de bazı süreçler yaşadık ve nihayetinde ivedi olarak kurul gündemine alınarak konu hakkında izin çıktı. Şu anda firma doğalgaz çalışmalarına başladı. 4-5 gün sürecek çalışmanın ardından yol için imalata başlayacağız. 

Çamköy ve Yusufça'da çok amaçlı salonların saha beton çalışmaları tamamlandı, üst çalışmalarına önümüzdeki günlerde geçilecek. Çomakdağ Mahallemizde mülkiyeti belediyemize ait olan Kültür Evi'nin restorasyon çalışmaları başladı. Bafa Mahallemizdeki yine mülkiyeti Belediyemize ait olan 5 dükkan tamamen yenilendi ve önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunulacaktır. 

Milas Belediyesi Evlendirme Salonu'nun çatı paneli ve tamirat çalışmaları tamamen tamamlandı. Dış cephesinde ise çok az bir işimiz kaldı. 

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz, Süt Birliği ile bir protokol imzaladı. İmzalanan protokol çerçevesinde daha önce meclisten aldığımız yetkiye istinaden Koru yolundaki belediyemize ait alanda ortak bir akaryakıt istasyonu ve süt üreticilerine gerekli araç ve yem düzeneği oluşturulacak.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz bünyesinde, KUDEB Şefliğimiz aracılığıyla revizyon imar planı çalışmalarımız tamamlandı. Çöllüoğlu Hanı restorasyon çalışmaları tamamlandı, açılışını 14 Ekim'de gerçekleştireceğiz. Şirketimize ait restaurant da o tarihte hizmete girmiş olacak. Kent Belleği kısmını ise daha sonra hizmete sunacağız. Kuvayi Milliye Anıtı ile ilgili de imalat çalışmalarımız tamamlandı, 29 Ekim'de açılışını yapacağız. Balavca ve Çevresi Düzenleme ve Restorasyon Projesi için ODTÜ ile protokol imzalayıp yarışma sürecini başlatacağız. Hadi Eskişar Konağı ile ilgili de yılbaşından önce imalata başlamak istiyoruz.'

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINDA SON DURUM…

Doğalgaz çalışmalarına bağlı olarak ilçemizde sıkıntı ve kaos yaratan gelişmeler hakkında da bilgi veren Başkan Tokat, şunları söyledi:

'Kendi yoğun çalışma programımızın üstüne doğalgaz çalışması yapılan yerlerdeki ilave olarak devam etmektedir. Cumhuriyet Mahallemizdeki çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Cumhuriyet Mahallesi'nde 20 – 25 bin bandında imalat yapılmış. Parke düzenleme çalışmaları 5-10 gün içerisinde tamamlanacaktır. 4 belediye ve 1 müteahhit olmak üzere beş ayrı ekip çalışmakta. Ahmet Yesevi Caddesi'nde de doğalgaz kaynaklı yaşanan mağduriyeti gidereceğiz. Cumartesi Pazarı çevresinde de çalışmalarımız devam etmektedir. Sanayi Caddesi ve Bademlik Caddesi'nde gerekli tamiratlarımıza başlayacağız.' 

2. OTURUM 23 EKİM'DE…

Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 23 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de gerçekleşecek 2. oturum ile devam edecek.

Bakmadan Geçme