“Beni Görünce Selam Vermeden, Çayımı İçmeden Geçmeyin”

Koray Tosun 1981 yılında kurduğu işletmesinde tam 41 yıldır Milas halkına hizmet veriyor.

Koray Tosun 1981 yılında kurduğu işletmesinde tam 41 yıldır Milas halkına hizmet veriyor.

41 yıldır esnaflık yapan Koray Tosun, minik şirin pastanesi'nde sattığı pastalar ve güzel tatlılarla Milas'ın sevilen simalarından birisi olmayı başardı.

Milas Halkının kalbine taht kurmayı nasıl başardın diye kendisine sorduğumuz da ; Tek kelime söyledi, 'Dürüstlük'. Koray Tosun daha sonra sözlerine şunları ekledi ; Milas'ta yaşlısından gencine herkesi şefkatle karşılar, ikramlarda bulunur onlara tatlı sözler söyleyerek, esnaf müşteri ilişkisinden çok evlerinin bir bireyi gibi davranırım buda beni onlardan birisi yapar dedi.

İlk İş Yatağınızı Toplayın

41 yıllık devam eden esnaflık serüveninde yeni iş hayatına atılacak gençlere Ne tavsiye edersin diye sorduğumuzda, Koray Tosun'un verdiği cevap çok anlamlı oluyor; önce vatanını sevmelerini ardından bu topraklar üzerinde yaşayan her canlıya şefkat ve merhamet etmek üzere yaklaşmalarını söyledi.

Bunlar birer kişilik örneğidir diyerek sözlerine devam eden Tosun, kişiliği sağlam olan insanın esnaflığı da sağlam olur dedi.

Onlara son olarak şunu tavsiye etmek istiyorum diyen Koray Tosun, her sabah yataklarından kalktıklarında, ilk iş o yatağını toplamak olsun, çünkü yeni bir güne yatağını toplayarak başlamak onlara bir görevi Eda etme bilinci aşılar ve o gün boyunca kendi üzerine düşen görevleri daima yapma bilincine ulaşırlar.

Bütün Milas halkına sizlerin aracılığıyla şunu söylemek istiyorum diyen Koray Tosun, 'Beni gördüğünüz zaman selam vermekten asla çekinmeyin benimle sohbet edin ve çayımı içmek için mutlaka yanıma uğrayın; çünkü biz insanız hepimizin birbirimize ihtiyacı var' dedi.

Bakmadan Geçme