Bir Belediye Başkanı düşünün, deprem bölgesinde depoda uyuyor

Kahramanmaraş merkezli ülkemizi sarsan yıkıcı depremlerin ardından ilk etapta deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara insani ihtiyaçları ulaştırabilmek ve onların öncelikli barınma sorununu çözebilmek için tüm Türkiye seferber oldu.

Kahramanmaraş merkezli ülkemizi sarsan yıkıcı depremlerin ardından ilk etapta deprem bölgesinde bulunan vatandaşlara insani ihtiyaçları ulaştırabilmek ve onların öncelikli barınma sorununu çözebilmek için tüm Türkiye seferber oldu.

Seferber olan bölgeler arasında en çok dikkati Muğla ve Milas çekiyor depremin ilk gününden itibaren 700 civarı yardım Tırını bölgeye gönderen Muğla, yine elindeki bütün teknik donanım ve insan hizmet gücünü bölgeye sevk etti ve sevk etmeye devam ediyor.

Muğla'da ise başı çeken ilçeler arasında olan Milas, Kaymakamlık, Milas Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi adı altında Milas'ın çeşitli bölgelerinde yardım merkezleri oluştururken yine deprem bölgelerine çok sayıda yardım malzemesi ve teknik ekip ve ekipman sevkiyatını sürdürüyor.

Depremin ilk günlerinden itibaren Milas bölgesinden gönderilen yardımların bölgeye ulaştırılıp oradaki sevkiyatını ve koordinesini sağlamak üzere bizzat giden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yardımların direkt olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması noktasında büyük emek sarf ederken, bölgede oluşturulan komisyon ve koordinasyon kurullarında rol alarak devletin ve Milas halkının varlığını bölge halkına hissettiriyor.

Deprem bölgesine gittikten sonra bir hafta boyunca deprem bölgesinde kalan Milas belediye başkanı Muhammet Tokat Milas'a döndükten hemen sonra bölgenin acil olan ihtiyacılarını Milas'taki birim yetkililerine aktardıktan birkaç gün sonra tekrar deprem bölgesine giden Milas belediye başkanı Muhammet Tokat Malatya bölgesinde bulunurken, bizzat yardımları kendi elleriyle dağıtıyor bölge halkıyla istişare ederek Milas Belediyesi'nin bölgeye açtığı aşevinde depremzedelerin karınlarının doymasını sağlayarak bölgedeki faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Bütün bu süreç işlerken bölgede yaptığı faaliyetler sonucunda yorgun düşen Milas belediye başkanı Muhammet Tokat en son Malatya bölgesinde yoğun olarak sürdükleri yardım faaliyetleri sonucunda dinlenmek için yardım deposunu seçtiklerini ifade eden bir fotoğraf paylaştı ve altına şu notu düştü:

'Deprem bölgesi Malatya'da yoğun geçen günün ardından bitkin düşen ekip depoda dinlenmeye çekildi'

Bakmadan Geçme