Büyükşehir Belediye İşçileri öfkeli

2023 yılı maaşlarını çok düşük bulan Muğla Büyükşehir Belediye çalışanlarının şikayeti ve öfkesi gün geçtikçe artıyor.

2023 yılı maaşlarını çok düşük bulan Muğla Büyükşehir Belediye çalışanlarının şikayeti ve öfkesi gün geçtikçe artıyor.

Belediyeden ve sendikalarından umduğunu bulamadıklarını söyleyen çok sayıda belediye çalışanı, umudunu banka promosyonundan gelecek paraya bağladı.

Promosyon görüşmelerinin sürdüğü öğrenilirken, telefonu meşgul olan sendika başkanı henüz geri dönüş yapmadı.

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN MAAŞ VE BANKA PROMOSYON SÜRECİNE YÖNELİK AÇIKLAMA

Genel-İş Sendikası Muğla 2 No'lu Şube Başkanı Yücel Avcı, belediye çalışanlarının maaşları ve banka pomosyon sürecine yönelik açıklama yaptı.

Avcı, '3 yıllık devam eden bir protokol var. Ekonomik durumlardan dolayı bankadan bunun güncellemesini istedik. Henüz 3 yıllık süreç bitmedi. Ek bir güncelleme için uğraşıyoruz. İdare ile banka arasında promosyon görüşmeleri yapılacak. Biz işçinin taleplerini iletiyoruz. İdare bankaya işçinin taleplerini ve protokolün yeniden güncellenmesi ile ilgili yazı yazdı. Şuan bankadan güncelleme ile ilgili dönüş bekliyoruz. Kadrolu işçilerin banka promosyon görüşmeleri Mayıs ayında yapılacak' dedi.

Avcı, 'Kadrolu işçiler 5-6 bin lira maaş alırken, yeni sözleşme ile en düşük 13,5 bin lira maaş alır hale geldi. Şirket personelinin ise 3 yıllık sözleşmeleri devam ediyordu. TÜFE oranında zam artışı yapıldı. Güncellemeler ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor' diye konuştu.

Ayrıca Yücel Avcı, bir açılışta olduğu için telefonu açamadığını belirtti.

Bakmadan Geçme