CHP’de Genel Başkanlık Koltuğuna Özgür Özel Oturdu

Özgür Özel, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ikinci turunda 812 oy alarak genel başkan seçildi.

Özgür Özel, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci turunda 812 oy alarak genel başkan seçildi.

Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ikinci tur oylamasında genel başkan seçildi.

  1. Olağan Kurultay'da ilk tur oylamasında salt çoğunluk sağlanamadığı için oylama ikinci tura kalmıştı.

Oy kullanma işlemi saat 02.30'da tamamlandı ve oy sayımı sonucunda Özgür Özel, 812 oy alarak CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oyda kaldı.

Özgür Özel, böylece Cumhuriyet Halk Partisi'nin 8. genel başkanı oldu. Doğum yeri olarak 1974 yılında Manisa'yı gösteren Özel, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olduktan sonra serbest eczacılığa başlamıştır.

Eczacılık kariyerinde Manisa Eczacı Odası'nda çeşitli görevlerde bulunan Özel, Türk Eczacıları Birliği'nde de önemli pozisyonlarda görev almıştır.

Politik kariyerine de yine Manisa'dan giren Özgür Özel, 25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapmış, ardından 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Özel, Almanca ve İngilizce dillerini bilmekte olup evli ve 1 çocuk babasıdır.

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda genel başkan seçilen Özgür Özel'i tebrik etti. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, 'Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla genel başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum' ifadelerini paylaştı. Ayrıca Özgür Özel, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 'Beni Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığı'na layık gören Cumhuriyetinizin 2. Yüzyılının ilk kurultayının delegelerine teşekkür ediyorum. Bu salondaki umut dalgasını büyütmek ve partimizi iktidar yapabilmek için tüm örgütümüzle omuz omuza çalışacağız.'

Bakmadan Geçme