CHP'de kongre süreci başladı

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Teşkilatında delege seçimleri ve kongre süreci başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Teşkilatında delege seçimleri ve kongre süreci başladı.

Konuyla ilgili parti binasın açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, 'Delege seçimleri 30 Temmuz'da sona erecek. Yaz ayında olması ve sıkışık bir zamanda olması bizleri biraz zorlayacak. 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında ilçe kongresi, 16 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında ise CHP Muğla İl Kongresi yapılacak. İl kongrelerinin ardından olağan kurultay ise parti meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak' dedi.
CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek önümüzdeki süreçte yapılacak olan delege seçimleri ve kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kongre sürecinin 3 Temmuz'da başladığını ve de Milas genelinde CHP'nin 400 delegesi olduğunu belirten Çetinkaya, 'İlçemiz basınıyla şimdiye kadar uyum içerisinde çalıştığımızı düşünüyorum. Bu anlamda basın mensuplarımıza da teşekkür ediyorum. Yakın bir tarih öncesinde partimiz ilçe kongrelerini, il kongrelerini ve kurultayı yapmak için süreç başlattı. Bununla ilgili bilgi aktarmak istedik. Süreç Haziran ayında başladı ve üye listelerimiz genel merkezimiz tarafından gönderildi, askıya çıkarıldı. İtiraz süreci de sona erdi. 21 Haziran listeler kesinleşti. 3 Temmuz itibariyle delege seçimlerimiz başlıyor. 5 Temmuz'dan itibaren bölgesel olarak delege seçimleri yapılacak. Milas geniş bir coğrafya. Tamamen şeffaf olmak için 4 grup halinde bölge bölge delege seçimleri yapılacak. Genel merkezden gelen listeler doğrultusunda üyelerimiz oylarını kullanacak. Delege seçimleri 30 Temmuz'da sona erecek. Yaz ayında olması ve sıkışık bir zamanda olması bizleri biraz zorlayacak. 5 Ağustos – 10 Eylül tarihleri arasında ilçe kongresi, 16 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında ise CHP Muğla İl Kongresi yapılacak. İl kongrelerinin ardından olağan kurultay ise parti meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. Bu sürecin partimize ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
ADAYIM
Kongre sürecinin ardından yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Çetinkaya, 'kongrelerimizin hemen ardından yerel seçimlere odaklanacağız. Yenilenmiş, güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bir aile gibi bölgelerimizde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şuanda ilçe teşkilatı başkanlığı için aday veya adaylarımız yok ama ilerleyen süreçte çıkacaktır. Ben yeni dönem için ilçe başkanlığı için yeniden adayım' dedi.

Kaynak: Umut Milas

Bakmadan Geçme