CHP'nin Muğla kontenjan adayı tepkiye neden oldu

CHP'nin Muğla milletvekili listesi tamamen değişti. Muğla'da, CHP'nin 4. sıraya kontenjan milletvekili adayı koyması, seçmen tabanında ve parti içinde tepkilere neden oldu.

CHP'nin Muğla milletvekili listesi tamamen değişti. Muğla'da, CHP'nin 4. sıraya kontenjan milletvekili adayı koyması, seçmen tabanında ve parti içinde tepkilere neden oldu.
14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde CHP'nin Muğla milletvekili listesinde sürpriz yaşandı. 7 kişilik Muğla milletvekili aday listesinin, dördüncü sırasına kontenjan aday koyan CHP'nin bu kararı, gerek parti içinden gerekse seçmen tarafından tepkiyle karşılandı.

MEVCUT VEKİLLER LİSTEYE ALINMADI
Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini 9 Nisan'da, Yüksek Seçim Kurulu'na teslik ederek kamuyou ile paylaştı. CHP; 27. dönem milletvekilleri olan Mürsel Alban, Süleyman Girgin, Suat Özcan ve Burak Erbay'a 28. dönem seçimleri için listesinde yer vermedi.
CHP'nin 7 kişililik milletvekili listesinin 1. sırasında Cumhur Uzun yer alırken, 2. Gizem Özcan, 3. Süreyya Öneş Derici, 5. Mehmet Demir, 6. Fatma Gebeş Çimen ve 7. sırada da Salih Büyükdöğerlioğlu isimleri oldu.

KONTENJAN, GELECEK PARTİSİ'NE VERİLDİ

SEÇMEN VE PARTİLİLER TEPKİLİ
CHP'nin Selçuk Özdağ kararına, partinin seçmen ve üyelerinden tepkiler oldu.
O tepkilerden bazıları kısaca şöyle;
'Parti için emek vermiş birçok Muğlalı ismi, liste dışında bırakarak hem başka bir partiden hemde Muğlalı olmayan bir ismi seçilebilecek sıradan aday yapılmasının sebebi nedir?
'Güzel Muğlamızın CHP 4. sıradaki milletvekili adayı AKP'li Selçuk Özdağ milletvekili olacağına, TİP'den Mehmet Aslantuğ milletvekili olsa ne dersiniz?'

SELÇUK ÖZDAĞ'IN SİYASİ HAYATI
1958'de Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Konur köyünde doğan Özdağ, 1975 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde öğrencisiyken Manisa Ülkü Ocaklarında siyasi faaliyetlere başladı.
-1983 ve 1987 arasında Milliyetçi Çalışma Partisi'nde çeşitli kademelerde görevler aldı.
-1991 genel seçimlerinde Refah Partisi ile seçim ittifakı yapan Milliyetçi Çalışma Partisinden Ankara milletvekili adayı oldu.
-Kuruluşunda etkin rol aldığı Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) çeşitli kademelerinde 17 yıl boyunca devam etti.
-1994 yerel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'den Ankara Keçiören belediye başkan adayı oldu. 1999 genel seçimlerinde Büyük Birlik Partisi'den Manisa milletvekili adayı oldu. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünün ardından BBP'den istifa etti.

– 11 Haziran 2011 seçimlerinde AK Parti'den 24. Dönem Manisa Milletvekili seçildi.

-2013 – 2014 AK Parti Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı, 2013 – 2014 AK Parti Genel Merkez Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu.

– 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 26. Dönem Manisa Milletvekili olarak yeniden TBMM'ye giren Selçuk Özdağ, 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti 5. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. Kongre sonrası yapılan ilk MKYK toplantısında ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görevlendirildi.

– 13 Eylül 2019 tarihinde AK Parti üyeliğinden istifa etti.

– 12 Aralık 2019 tarihinde AK Parti hükümeti zamanında Başbakanlık yapan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında katıldı.

-25 Aralık 2019 tarihinden beri Genel Başkan Yardımcısı ve Gelecek Partisi Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak görev alıyor.

Bakmadan Geçme