Cumhuriyetin 100. Yılında Şoke Eden Olay: Atatürk Posterleri ve Bayraklar Çöpe Atıldı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Güllük’ta bulunan Gaia Evleri apartman sakinleri, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamlamış, apartmanın ön cephesini Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslemişti. Ancak 29 Ekim sabahı, apartman sakinleri bir şoka uğradı. Gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler, duvardaki Atatürk posterlerini ve bayrakları söküp çöpe atmış.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güllük'ta bulunan Gaia Evleri apartman sakinleri, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak için hazırlıklarını tamamlamış, apartmanın ön cephesini Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslemişti. Ancak 29 Ekim sabahı, apartman sakinleri bir şoka uğradı. Gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler, duvardaki Atatürk posterlerini ve bayrakları söküp çöpe atmış.

Özellikle Türk bayrağının çöpe atılması, bayrak kanununa aykırı bir hareket olup, suç unsuru taşımaktadır. Bu duyarlılıkla hazırlanan, emek verilen bu çalışmanın böyle bir şekilde zarar görmesi apartman sakinlerini derinden üzdü. Konuyu Jandarma ekiplerine ilettiler ancak, olayın kamera açısından görülmediği belirtilerek, konuyla ilgili somut bir adım atılamayacağı ifade edildi.

Apartman sakinleri bu talihsiz olayın ardından birlik ve beraberlik içinde, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamaya devam etmeye kararlı. Ancak yaşanan bu olayın, toplumsal bir bilinçle önüne geçilmesi gerektiğini vurguladılar.

Bakmadan Geçme