Davulcu Mehmet Vefat Etti

MİLAS – Şehrin sokaklarını davuluyla dolduran, herkesin tanıdığı, sevdiği ve “Bizim Memet” olarak bildiği Davulcu Memet (Mehmet Aydın) aramızdan ayrıldı. Milas’ın Yusufça köyünden olan Memet’in ölüm haberini Yusufça Muhtarı Mesut Bulut kamuoyuyla paylaştı.

Davuluyla adeta bir ramazan davulcusu gibi Milas caddelerini turlayan Davulcu Memet, yorulana kadar bu işini sürdürürdü. Davulu olmadığı zamanlarda bile bulduğu boş bir teneke kutusuyla ritmini sürdürmeyi başarabilirdi. Sadece davuluyla değil, karakteriyle de Milas'ın caddelerini şenlendiren Memet, herkesin dikkatini çeker ve sıcak yaklaşımlarını hissederdi. Ancak her ikramı kabul etmez, seçici bir tutumu vardı.

50 yaşının üzerinde olduğu bilinen Memet, 'Deli Huri' ve 'Deli Yaşar' gibi Milas'ın unutulmazları arasında yerini aldı. Her ne kadar bazen 'davulcu' olarak anılsa da, Memet sadece davuluyla değil, samimi kişiliği ve içten gülüşüyle de Milaslıların kalbinde taht kurmuştu.

Onun ardından birçok Milas sakini, 'Işıklar içinde uyu Memet, seni unutmayacağız. Davulunun sesi kulaklarımızda hep çınlayacak.' ifadelerini kullanarak duygularını paylaştı.

Davulcu Memet'in ardından bıraktığı anılar, Milas'ın kent yaşamında daima canlı ve taze kalacak. Onun gittiği bu sonsuz uykuda huzur içinde olmasını diliyor, Milaslıların başı sağ olsun.

Bakmadan Geçme