Dünyaca Ünlü Antropolog Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Milas Müzesi'nde Tarihe Işık Tuttu!

Ülkemizin önde gelen adli antropologlarından Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Milas Müzesi'nde gerçekleştirdiği bilimsel çalışmalarla bölgenin tarih öncesi dönemi hakkında önemli bulgular elde etti. Erol'un Milas'a gelmesi, akademik ve arkeolojik çevrelerde büyük yankı uyandırdı.

Adli antropoloji, biyolojik antropoloji ve paleoantropoloji alanlarında ülkemizin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, Milas'a gelerek Milas Müzesi'nde bilimsel çalışmalar yürüttü. Akademik hayatındaki başarıları ve gerçekleştirdiği uluslararası projelerle adından sıkça söz ettiren Erol, Milas'taki bu çalışmalarıyla bölgenin tarihine ışık tutmayı amaçladı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine bağlı Yantepe köyünde doğup büyüyen ve akademik kariyerini Ankara Üniversitesi'nde sürdüren Prof. Dr. Erol, geçmişte yürüttüğü pek çok önemli projede olduğu gibi Milas Müzesi'nde de alanındaki uzmanlığını konuşturdu. Kendisi Türkiye'de adli antropoloji dalında yüksek lisans ve doktora programlarını başlatan ilk bilim insanı olmasının yanı sıra, Çankırı Çorakyerler Omurgalı Fosil Alanı'nda yürüttüğü çalışmalarla dünya çapında tanınan bir isimdir. Anadolu'ya özgü altı yeni tür keşfeden ve Türkiye'de biyolojik antropoloji alanında pek çok ilke imza atan Prof. Dr. Erol, bu defa Milas'taki çalışmaları ile adından söz ettirdi.

Milas Müzesi'nde fosil buluntuları ve arkeolojik kalıntılar üzerinde yürüttüğü çalışmalar sırasında Prof. Dr. Erol, bölgenin tarih öncesi dönemlerdeki biyolojik çeşitliliğini anlamaya yönelik önemli bulgular elde etti. Yaptığı bu titiz incelemeler, bölgenin tarih öncesi dönemine ışık tutarken, Milas'ın kültürel ve tarihi mirasının gün yüzüne çıkarılmasına katkı sağladı.

Prof. Dr. Ayla Sevim Erol'un Milas'a gelmesi ve burada bilimsel çalışmalar yapması, akademik camiada da büyük yankı uyandırdı. Uzun yıllar yurt içinde ve yurt dışında önemli projelerde yer almış olan Erol, Milas'taki bu çalışmaları ile hem akademik bilgi birikimini hem de tecrübelerini bölge halkı ve araştırmacılarla paylaşmış oldu.

Bakmadan Geçme