Hzr Su’dan Zorunlu Su Kesintisi ve Asılsız İddialara Dair Açıklama…

Hzr Güllük Su ve Atksu Yatırım Yapım İşletme A.Ş. olarak yaşanan zorunlu su kesintisine ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan asılsız haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Hzr Güllük Su ve Atksu Yatırım Yapım İşletme A.Ş. olarak yaşanan zorunlu su kesintisine ilişkin bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer alan asılsız haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulmuştur.

Güllük Mahallesi ana isale hattında meydana gelen patlak nedeniyle 06.07.2024 tarih saat 15.00'den 07.07.2024 saat 20.00'ye kadar zorunlu su kesintisi yaşanmıştır. Şirketimizce derhal müdahale edilip arıza tamiratı aynı gün saat 20:30 da tamamlanmıştır.

Meydana gelen arızanın ana isale su hattında yaşanması, tamirat çalışmalarının yapılabilmesi için ana su hattının tekrar doldurulması, isale hattı ile birlikte şebekenin dolması ve rejime girmesi işlemleri nedeniyle suyun şebekeden dağıtımı zaman almaktadır.

Bildirimlerimizde belirtildiği üzere 07.07.2024 tarih saat 20.00'de suyun şebekeye verilmiş ancak turizm sezonunda bölgede nüfus artışının öngörülemez derecede artması, alt kotta bulunan abonelerimizin yoğun tüketimleri sonucunda şebeke rejime girememiş bu nedenle bazı bölgelere su ulaşmamıştır.

Tüm şebekenin dolması üst kottaki abonelerimizin de su hizmetini alabilmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir. Su havzamızda Güllük ve Kıyıkışlacık bölgelerimizi besleyecek yeterli kaynak bulunmakta olup Şirketimizce su hizmeti kesintisiz devam edecektir. Ana isale su hattında arıza meydana gelmesi Şirketimizce veya ilgili idarece öngörülmesi mümkün değildir.

Önemle belirtmek isteriz ki sosyal medyada 'suyun yetmediği, kaynakların farklı ilçelere satıldığı, arızanın olmadığı/giderilmediği' şeklindeki asılsız iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu hususta Şirketimizden ve ilgili Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden bilgi alınmadan asılsız iddialarla halkı kin ve düşmanlığa sevk edici söylemlerde bulunanalar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Kesintisiz su hizmetinin sağlanması için tüm ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına devam etmekte olup yaşanan arızanın büyüklüğü dolayısıyla depo seviyelerinin ve su ishale hatlarındaki basıncın istenilen seviyeye gelmesinde gecikmeler yaşanmakta, kullanım yoğunluğu sebebiyle de suyun üst kottaki abonelerimize ulaşması farklılık gösterebilmektedir. Bölge genelinde önümüzdeki birkaç gün içerisinde içme suyu sorunu yaşanmaması için abonelerimizden suyun amaç dışı kullanımın engellenmesi konusunda duyarlılık bekliyoruz. Bu süreçte göstermiş olduğunuz sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz.

            Kamuoyuna duyurulur.

Bakmadan Geçme