İMİ Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi P9 Takımı NASA JPL- İstanbul Buluş Şenliği'nden Ödüllerle Döndü

İMİ Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nin P9 Dersi öğrencilerinden oluşan PiNayn Takımı, 'NASA JPL Annual Invention Challenge' Yarışmasının Türkiye ayağı olan İstanbul Buluş Şenliği'nde Jüri Mansiyon, Sıra dışı Tasarım ve En Yaratıcı Tasarım Ödüllerini kazandı.

İMİ Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nin P9 Dersi öğrencilerinden oluşan PiNayn Takımı, 'NASA JPL Annual Invention Challenge' Yarışmasının Türkiye ayağı olan İstanbul Buluş Şenliği'nde Jüri Mansiyon, Sıra dışı Tasarım ve En Yaratıcı Tasarım Ödüllerini kazandı.

21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, bilişim teknolojileri çağına uyumlu bireyler yetiştirme hedefiyle İMİ Koleji'nin 9. eğitim-öğretim yılında faaliyete geçen Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, katıldıkları ilk proje yarışmasından ödüllerle döndü.

Son teknoloji ile donatılmış uygulama laboratuvarı olan Malzeme Bilimi ve Mühendislik Atölyesi'nde sürdürülen P9 kodlu Proje Uygulama ve Hazırlama Dersi öğrencileri Asya Gündoğdu, Arda Mehmet Kaya, Birsu Peker, Doğukan Dönmez, Ece Aydın, Irmak Hamarat, Mehmet Ege Kılıç, Taylan Yavuz ve Yağız Efe Sırış, Lise Müdürü Bahar Kalkanoğlu önderliğinde ve Uzman Öğretici M. Efe Işılak danışmanlığında haftalar süren iddialı çalışmalarının ilk meyvelerini topladılar.

İMİ Fen ve Teknoloji Lisesi 9. Sınıf öğrencilerinden kurulu PiNayn Takımı her yıl Aralık ayının ilk haftasında NASA JPL tarafından düzenlenen 'Invention Challenge' yarışmasının Türkiye ayağı olan İstanbul Buluş Şenliği'ne katıldı. NASA JPL Annual Invention Challenge yarışmasının on dokuzuncusu olan İstanbul Buluş Şenliği'nin 'Kğıt Sepete' adlı bu yılki yarışması, 9 Aralık'ta Doğuş Üniversitesinin Dudullu Yerleşkesinde gerçekleşti. Bir A4 kğıdı çöp sepetine farklı enerji kategorilerinden bir seri ardışık eylemler ile atacak bir düzenek yapılması istenen yarışmaya iki ayrı cihaz geliştiren İMİ PiNayn Takımı, ulusal çapta 30'dan fazla okul takımının arasında tüm dikkatleri üzerine çekerek Jüri Mansiyon, Sıra dışı Tasarım ve En Yaratıcı Tasarım Ödüllerinin sahibi oldu.

NASA JPL – İstanbul Buluş Şenliği'nde her yıl belirlenen bir problemin en etkin ve hızlı bir biçimde çözülmesi için öğrencilerden yaratıcı düşünme, problem çözme, problem temelli öğrenme ve 21. yüzyıl becerilerini ortaya koyarak bir cihaz tasarlaması bekleniyor. Süreç içinde öğrenciler tasarım yapma, liderlik, grup çalışması ve mühendislik becerilerini geliştiriyorlar. Teorik bilginin uygulamaya, ürüne ve yenilikçi buluşlara dönüştürülmesine yönelik her türlü malzeme, cihaz ve ekipmanın yer aldığı İMİ Koleji Malzeme Bilimi ve Mühendislik Atölyesinde öğrenciler, gelecek yüzyılın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak günlük yaşam problemlerini ele alan yaratıcı çalışmalarını hayata geçiriyorlar. Proje 9 Dersinde öğrencilerimiz birbirinden eğlenceli etkinlikler, zorlu projeler, heyecanlı meydan okumalar ile mühendislik bakış açısıyla düşünmeyi, yaratıcı çözümler üretmeyi, araştırma, deney ve sunum yapmayı öğreniyor, tasarım süreçlerini uyguluyor, pratik deneyim kazanıyorlar.

Bakmadan Geçme