İsrail’in Gazze Saldırısı Milas’ta Protesto Edildi

MİLAS – İsrail’in Gazze’deki sivillere yönelik düzenlediği saldırılar, Muğla’nın Milas ilçesinde geniş bir tepki ile karşılandı. Milas 78’liler Platformu tarafından organize edilen protesto, Milas Atapark’ta gerçekleştirildi. yapılan protesto açıklamasıyla, İsrail’in sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

MİLAS – İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik düzenlediği saldırılar, Muğla'nın Milas ilçesinde geniş bir tepki ile karşılandı. Milas 78'liler Platformu tarafından organize edilen protesto, Milas Atapark'ta gerçekleştirildi. yapılan protesto açıklamasıyla, İsrail'in sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırılar kınandı.

Bilindiği gibi İsrail, son saldırısında Gazze'de içerisinde yüzlerce yaralının bulunduğu bir hastaneyi hedef aldı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, bu vahim olayda 800'den fazla kişi hayatını kaybetti ve binlerce kişi yaralandı. Bu trajik olay, uluslararası alanda geniş yankı buldu ve birçok kesim tarafından 'sivil katliam' olarak nitelendirildi.

Yapılan açıklamada, 'Bu bir sivil katliamıdır ve İsrail'in savaş suçları listesine eklenmiştir. Yapılan insanlık dışı bu saldırıyı lanetliyoruz! Sivillere dönük saldırılar derhal durdurulmalı, barış tesis edilmelidir,' denildi.

Protestocular, ayrıca, Ortadoğu'da yaşanan tüm sivil saldırıları emperyalizmin bir suçu olarak gördüklerini belirtti ve uluslararası hukuka ve insanlığa karşı bu tür saldırıların derhal son bulmasını talep etti. Açıklamanın son bölümünde ise, 'Ortadoğu, Amerikan emperyalizminin ve faşist İsrail hükümetinin arka bahçesi değildir,' ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme