Kahraman Şoför, Yolcuları Alev Alev Yanan Otobüsten Çıkarmayı Başardı

Muğla'nın Milas ilçesi Yatağan Bulvarı üzerinde seyir halinde yolcu otobüsü, motor kısmında çıkan bir arıza sebebiyle alev alev yandı.

Muğla'nın Milas ilçesi Yatağan Bulvarı üzerinde seyir halinde yolcu otobüsü, motor kısmında çıkan bir arıza sebebiyle alev alev yandı.

Bir yolcu firmasına ait olan, Antalya istikametinden çıkıp Bodrum istikametine seyreden M.A.M. yönetimindeki 41 PK 072 Plakalı yolcu otobüsü sebebi henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı motor kısmından alev aldı. Gittikçe büyüyen alevleri hemen fark eden otobüs şoförü, otobüsü yolun sağında durdurarak içerisinde bulunan dört yolcuyu ve otobüs mürettebatı ile birlikte toplam 7 kişiyi tahliye etmeyi başardı.

M.A.M. yangının nasıl başladığını bilmediğini ifade ederken; Gelen kokular ve yükselen dumandan şüphelenerek hemen aracı durdurduğunu ifade etti. Araç durduğu anda ufak bir patlama sesi geldiğini söyleyen M.A.M. İlk Anda otobüsün kapısının açılmadığını, otobüsün kapısı açılmayınca içerisindeki yolcuların paniğe kapıldığını söyledi. Kısa sürede otobüsün kapısını açmayı başaran M.A.M. yolcuları ve mürettebatı tahliye etmeyi başardı. Boğa yokuşundan itibaren 2 kilometre boyunca otobüsün motor kısmından yola yağ döküldüğü tespit edildi. Yangının sebebi henüz bilinmezken bu yağın yangına sebebiyet verdiği iddialar arasında yerini aldı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda İtfaiye ve Sağlık ekibi sevk edildi. Emniyet güçleri yolda geniş önlem alırken yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Alev Alev yanan otobüs yangın söndürüldükten sonra tamamen kullanılamaz hale geldi.

Yola dökülen yağ karayolları ekipleri tarafından temizlendi.

Otobüs içerisinde bulunan yolcular firma tarafından tahsis edilen başka bir araçla olay yerinden götürülürken, Emniyet güçleri otobüs şoförünü ifadesini almak üzere Emniyet müdürlüğüne götürdü, yangın çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bakmadan Geçme