Kapalı Pazaryerinin, Yağmurla Sınavı

Yağmur suları pazarın içine akmaya başladığında Kamuran Özdil'in çay ocağı ile Serdar Kuşçu'nun büfesinin arkasındaki ızgaralı kanalete doğru sular yöneldi. Yağmur şiddetlendikçe ve çatı giderlerinden gelen su ile birlikte kanaletin üzeri ve pazarın içindeki su yükselmeye başladı.

NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Yağmur fırtınalı bir şekilde yağmaya başladığında, kapalı pazar yerindeydim. Yağmur suları pazarın içine akmaya başladığında; Kamuran Özdil'in çay ocağı ile Serdar Kuşçu'nun büfesinin arkasındaki ızgaralı kanalete doğru sular yöneldi. Yağmur şiddetlendikçe ve çatı giderlerinden gelen su ile birlikte kanaletin üzeri ve pazarın içindeki su yükselmeye başladı.

Pek çok esnaf ile pazara alışverişe gelenler suyun içinde kaldı. Ayakkabılar suya gömüldü. Izgaralı kanalet tıkalıydı ve su deşarjı olmuyordu. Çatının su giderleri pazarın içine akıyordu.

Pazardaki esnaflar, pazarın 4. kez böyle sular altında kaldığını söylediler.

Yağmur yağarken durumu yerinde görmek, üyelerinin vd. esnafların yaşadıkları sıkıntılı durumu incelemek için Milas Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Özay Sabacı, pazaryerine geldi.

Sorunun çözümü ne?

1- Çatı gider borularının yağmur suyu kanalına bağlanması lazım. İller Bankası tarafından yapılan Arıtma tesisi bağlantılı kanalizasyon şebekesinin; yağmur suyu hattı ile fosseptik hattı ayrı ayrı.

2- Çay ocağı ile Büfenin arkasında kalan ızgaralı kanalet sık sık temizlenmeli ve bu kanalın ağız çapı genişletilmeli.

3- Pazarın, Sarıoğlu Caddesi üzerinde bulunan arka kapısından pazarın içine yağmur suyu girmemesi için bir çözüm üretilmeli ve yukarıdan gelen yağmur sularının kapalı pazarın içine girmesi önlenilmelidir.

4- Yağmur suyu baskınlarına karşı pazarın içini su basmaması, esnaf ve alışveriş için gelenlerin bir daha mağdur olmaması için; su tahliye sistemlerinin güçlendirilmesi ve belli aralıklarla periyodik bakımlarının yapılması gerekiyor.

Bakmadan Geçme