Kaymakamı Böke’den Muhtarlar Günü Mesajı

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke Muhtarlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında şu ifadelere yer verdi:
Yerel yönetimler gerek demokratik hayatta oynadıkları roller gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle muhtarlıklarıdır.
Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır.
Muhtarlarımız bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.
İnsan ve hizmet odaklı olarak çalışan muhtarlarımız, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Vatandaşlarımızın kederlerine, sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol üstlenen muhtarlarımız, vatandaşlarımıza en yakın idari birimdir.
Her fırsatta talep ve beklentilerini dinleyip çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu vesileyle bugün aramızda olmayan ve ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyor, tüm muhtarlarımızın '19 Ekim Muhtarlar Gününü' kutluyorum.

Bakmadan Geçme