Kılıçdaroğlu Akbelen’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İkizköy'de köylülere destek olmak için Akbelen'e geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve 10'a yakın milletvekili direnişe destek vermek için Akbelen'e geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlerdir köylülerin ve çevrecilerin ağaç kesimine karşı mücadele ettiği Akbelen'e gitti. Kılıçdaroğlu, Akbelen'de köylüler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet Milas'a bağlı Akbelen Ormanı'na geldi. Kılıçdaroğlu, ormanı ağaç kesimine karşı korumak için günlerdir mücadele eden köylülere ve çevrecilere desteğini sundu.

İstanbul'dan Akbelen'e gelen ikinci grup da sabah erken saatlerde alana ulaştı. Yine sabah erken saatlerden itibaren alana Muğla ilçelerinden yüzlerce kişi Akbelen'e geldi.

KILIÇDAROĞLU: 'YANINIZDAYIM, BU DAVAYI SONUNA KADAR İZLEYECEĞİM'
Köylüleri dinledikten sonra konuşan Kılıçdaroğlu; 'Buraya geliş nedenim davayı yeni öğrendiğim için değil, sizin derdinizi anlatmanıza imkan sağlamak içindir. Benim Ankara'da konuşmamın önemi yok, sizin anlatmanız önemli. Bu çam, bu ağaç sadece sizin değil, 85 milyonun ağacıdır. Bu ülkede ormanın ne olduğunu, ekosistemi bilen birisiyim. Bu orman sadece ağaç değil, ormanda binlerce canlı var. Her birisinin hakkını, hukukunu korumazsak görevimizi yapmamış oluruz. Ağacı kestiğinizde, suyu kesmiş, tabiatı öldürmüş oksijeni öldürmüş olursunuz. Bütün dünya bunu biliyor, bu çeteler bunu bilmiyor. Boşuna mı beşli çete diyordum. Bütün Türkiye'de bunlar var. Ama siz direniyorsunuz, yanınızdayım. Sizin mücadeleniz sıradan bir mücadele değil, hak mücadelesidir. Siz hakkınızı istiyorsunuz. Hak mücadelesi bireysel değil, kolektif mücadeledir. Size sözüm söz, ben bu davayı sonuna kadar izleyeceğim. Ayrıca hukukçu milletvekillerini bu konuda görevlendireceğiz. Davanızı da çok iyi biliyorum, hangi mahkemelerde takıldığını da biliyorum. Ama bunları sizin ağzınızdan bütün dünyanın öğrenmesi gerekiyordu. Mısır'daki sağır sultanın öğrenmesi gerekiyordu. Ben dilimin döndüğü kadar anlatacağım ama sizin anlatmanız çok önemlidir' diye konuştu.

'Sanmayın ki bir sefer geleceğim, bir daha gelmeyeceğim. Yine geleceğim' diyen Kılıçdaroğlu'na köylüler, 'Bugün bir şeyler yapmamız lazım. Gelin beraber yukarıya çıkalım' dedi. Kılıçdaroğlu ise 'Ona da bakacağım' diye cevap verdi. Urfa'daki güneş paneli örneğine değinen Kılıçdaroğlu, 'Beraber mücadele edeceğiz. Hepinize en içten selamlarımızı sunuyorum. Endişe etmeyin davanızın yanında olacağım' dedi.

Bakmadan Geçme