Kırcağız, Menteş, Beçin merkez mahalle oldu: Suyun tonu 9 TL, altyapı yok

Muğla’nın 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile Büyükşehir ilan edilmesinden sonra, bağlı bulunan köyler, köy statüsünü kaybederek mahalle olmuştu. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri 2023 yılına kadar geliştirilmek diğer merkez mahallelerin şartlarıyla eşit hale getirilmek suretiyle merkez mahalle statüsüne geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

Muğla'nın 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile Büyükşehir ilan edilmesinden sonra, bağlı bulunan köyler, köy statüsünü kaybederek mahalle olmuştu. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerleri 2023 yılına kadar geliştirilmek diğer merkez mahallelerin şartlarıyla eşit hale getirilmek suretiyle merkez mahalle statüsüne geçirilmesi kararlaştırılmıştı.

VİDANJÖR PARASI VERMEKTEN GEÇİNEMEZ OLDUK

Aradan geçen 9 yıla rağmen Milas'ın kırsal mahallelerinin neredeyse tamamında altyapı bulunmadığı sokaklarının temizlenmediği süpürülmediği ve altyapı olmayan mahallelerde yaşayan vatandaşların neredeyse tamamının her ay bazılarının ise her hafta vidanjör parası vererek evlerinin önünde bulunan fosseptik kuyularını çektirdiği, vidanjöre verecek parası olmayanların fosseptiklerini çektirmediği zaman yağmurlu havalarda bu çukurların dolarak lağımlarının sokaklara aktığı bunun sonucunda sağlıklarının bozulduğu nerdeyse bu bölgelerde yaşayan bütün mahalle halkı ifade etmektedir.

BEÇİN MAHALLESİ, MENTEŞ MAHALLESİ VE KIRCAĞIZ MAHALLESİ MERKEZ MAHALLE OLDU

2023 yılının mart ayına girilmesinin akabinde 30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte Büyükşehir statüsüne geçen illere tanınan köy mahalle geçiş süreci tamamlanmış oldu. Buna göre Muğla'nın Milas ilçesine bağlı bulunan Büyükşehir yasası ile köy statüsünden mahalle statüsüne geçen ve merkeze yakınlığı ile bilinen Beçin Mahallesi, Menteş mahallesi ve Kırcağız Mahallesi Merkez Mahallesi statüsüne geçirildi.

Merkez Mahalle statüsüne geçen ve şartlarının Milas merkezdeki diğer mahallelerle eşit olması gereken Milas'ın Kırcağız mahallesine aradan geçen 9 yıla rağmen hiçbir şey yapılmamış, vidanjör parası vermenin külfetinden yorulan mahalle halkı, bunun üstüne ek olarak Merkez mahalle ilan edildikleri için suyun tonunun 2,5 liradan 9 liraya yükseldiğini ve Milas'ın diğer Merkez mahalleleri gibi sokaklarının süpürülmediğini temizlenmediğini ama o mahallelerle eşit statüye sahip olduklarını ifade ederek büyük bir haksızlık yapıldığını söylediler.

ACİL ALTYAPI İSTİYORUZ

Merkez Mahallesi statüsüne geçirilmelerinin kendilerine bir ceza mı yoksa bir ödül mü olduklarını anlayamayan mahalle halkı şu anda görüldüğü itibarıyla ek bir külfet yük olarak kendilerine döndüğünü, bunu hiçbir şekilde kabul etmediklerini söyleyen mahalleli 21. yüzyılda artık altyapının temel hak olduğunu söyleyerek yetkililerden acil olarak Kırcağız'ın altyapısının yapılmasını ve diğer merkez mahallelerle aynı eşit şartların sağlanmasını istediler.

Bakmadan Geçme