Kızılcayıkık’ta Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin 100. Yıl Kutlaması

Milas’ta Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir kutlama için geri sayım başladı. Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin öncülüğünde, Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi’nin destekleriyle  bir etkinlik düzenleneceği bildirildi.

Milas'ta Cumhuriyetimizin 100. yılına özel bir kutlama için geri sayım başladı. Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nin öncülüğünde, Milas Kaymakamlığı ve Milas Belediyesi'nin destekleriyle  bir etkinlik düzenleneceği bildirildi.

27 Ekim 2023 Cuma günü saat 19.00'da Kızılcayıkık Mahallesi'nde başlayacak olan etkinlikler, hem tarihimize hem de kültürümüze ışık tutacak. Etkinliğin bir diğer destekçisi olan Kızılcayıkık Mahallesi Muhtarlığı, mahalle sakinlerinin bu özel günü sabırsızlıkla beklediğini belirtti.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği başkanı Mevlüt Kiriş, 'Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamak, hepimiz için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bu özel günü Milaslı hemşehrilerimizle birlikte yaşamak istiyoruz.' şeklinde duygularını ifade ettiler.

Milas'ın tarihine, kültürüne ve bu özel günün anısına yakışır bir etkinlik olması beklenen bu kutlamaya tüm Milaslı vatandaşların katılımını bekliyoruz.

Bakmadan Geçme