Köylüler Geceyi Yolu Kestikleri Alanda Geçirdi

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin ve Menteşe ilçesine bağlı Bayır mahalleleri sakinleri, yapımı süren “Entegre Çimento Fabrikası ve Hammadde Ocakları”na karşı direniyor. İnşaat için getirilen kazanların köye girişi dün başlatılan nöbetle engelleniyor. Menteşe Belediyesi tarafından ruhsatlandırılan Entegre Çimento Fabrikası’nın inşaatının durdurulması ve Hammadde Ocakları’nın Bayır-Deştin-Alaşar Ormanları’na zarar vermemesi için köylüler dün yolu kapatarak direnişe başladı. [&hellip]

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Deştin ve Menteşe ilçesine bağlı Bayır mahalleleri sakinleri, yapımı süren 'Entegre Çimento Fabrikası ve Hammadde Ocakları'na karşı direniyor. İnşaat için getirilen kazanların köye girişi dün başlatılan nöbetle engelleniyor.

Menteşe Belediyesi tarafından ruhsatlandırılan Entegre Çimento Fabrikası'nın inşaatının durdurulması ve Hammadde Ocakları'nın Bayır-Deştin-Alaşar Ormanları'na zarar vermemesi için köylüler dün yolu kapatarak direnişe başladı. Yolu keserek geceyi alanda geçiren mahalle sakinlerinin nöbeti bugün de devam ediyor.

Köylüler, çevrelerine ve doğal yaşamlarına zarar vereceğini düşündükleri fabrika ve ocakların inşaatına karşı birlikte mücadele ediyor. Yerel halkın bu kararlı tutumu, bölgedeki diğer köylerden de destek görüyor. Deştin ve Bayır mahalleleri sakinleri, doğayı ve yaşam alanlarını korumak için seslerini daha fazla duyurmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme