Kumpiri Milas’a Sevdiren Adam: Fatih Öneş

Soba kültürünün yok olmaya yüz tuttuğu Milas’ta, soğuk kış günlerinde insanın canı bir nebze de olsa şöyle kokusu insanın içini ısıtan soba içerisinde pişmiş bir kumpir çekiyor. Eskiden sabahları kahvaltı için annemizin kuzine sobanın bir gözüne attığı patatesin kokusu hala burnumuzdadır.

Soba kültürünün yok olmaya yüz tuttuğu Milas'ta, soğuk kış günlerinde insanın canı bir nebze de olsa şöyle kokusu insanın içini ısıtan soba içerisinde pişmiş bir kumpir çekiyor. Eskiden sabahları kahvaltı için annemizin kuzine sobanın bir gözüne attığı patatesin kokusu hala burnumuzdadır.

Bütün bu kültür yok olmaya yüz tutsa da yine de bu tadı bu lezzeti bizlere sağlayan sevdiren Milas'ta bir adam var, bu adam bizlere anne lezzetinde kumpirler pişiriyor ve bu mesleği sadece aşkla yaptığını söylüyor, işte bu adamın adı Fatih Öneş

Fatih Öneş, Milas'ta Pomelon AVM'nin üst katında yemek bölümünde girişte hemen sağ tarafta sıcak şirin standıyla, görsel olarak gözlere hitap ediyor, hiç çekinmeden gidip kendisine Selam verip hoş sohbetinden faydalanabilirsiniz. Çok cana yakın kişiliği ile Fatih Öneş, kendisi ile sohbet ettiğimizde bu mesleği aşkla yaptığını söylüyor. Öneş tek değer verdiği yargısı olan insanı el üstünde tutmanın ne kadar önemli olduğunu bizlere ifade ediyor ve sözlerine benim önceliğim para kazanmak değil İnsan kazanmak diye devam ediyor.

Milas'ta bir ilki gerçekleştirerek sevdiği işi aşık olduğu işi yaptığını söyleyen Öneş, Milas'a kumpiri sevdirmeyi başardığını ifade ederek herkesi kumpir yemeye pomelon AVM'deki şirin standına davet etti.

Milas'ın böylesine Ender lezzetlerini tanıtırken sizlere kumpir en güzel şekilde nasıl yenir söylemek istiyoruz. Kumpir en güzel sade yenir; hele kaşar tuz ve tereyağı ile harmanlanırsa işte o zaman esas kumpirin tadını alabilirsiniz, Sizlere, Pomelon'a yolunuz düştüğünde en üst katta bulunan 'Kumpir Zamanı isimli mekana uğramayı ve oranın işletmecisi Fatih Öneş'e, alışveriş yapmasanız dahi bir selam vermeyi ihmal etmeden geçmemenizi tavsiye ediyoruz.

Bakmadan Geçme