Marmaris’te Gece Yolcuları, Bodrum’da Teoman, Milas’ta Kardan Adam

Dünya Yeni Bir yıla merhaba derken ülkemizin meydanlarında belediyelerin ev sahipliği ile çeşitli konserler düzenlenmektedir.

Dünya Yeni Bir yıla merhaba derken ülkemizin meydanlarında belediyelerin ev sahipliği ile çeşitli konserler düzenlenmektedir.

Halkın yeni bir gelişini kutlamasına o günü mekanlarda geçirmek için parası olmayanların eğlenmesine aracılık eden insanların hayatlarında bir kez dahi olsa üzerilerindeki sıkıntıları stresleri atmak için ekonomik zorluklar altında ezildikleri koskocaman bir yılı geride bıraktıklarını bir gün dahi olsa unutmak için bu tür gereksinimlere insani olarak herkes ihtiyaç duyduğu ortadadır.

Belediyeler günler öncesinden 31 Aralık gecesinde kent meydanlarında düzenleyecekleri konserleri duyururken, Muğla'nın en büyük şehirlerinden birisi olan Marmaris'te Gece Yolcuları'nın sahne alacağı, Bodrum'da ise teoman'ın Bodrum'lulara unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşatacağı bilinirken, Milas'ın kent meydanında sadece haftalar öncesinden Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin koyduğu ışıklı görsel yılbaşı paketleri ve Kardan Adam bulunuyor.

Milas Atapark Meydanı'nda vatandaşlarla sohbet ettiğimizde 29 Aralık'ta düzenlenen Ferhat Göçer konserinin yılbaşı ile ilgisi olmadığını sadece Zeytin Hasat Şenliğinde İstanbul'daki patlama nedeniyle iptal edilen bir konserin o güne kaydırılmasının bunu da yılbaşı konseriymiş gibi lanse edilmesinin sebebi olduğunu belirttiler.

Milas belediyesinin sosyal işler algısının olmadığını yıllar öncesinde ikincisi üçüncüsü düzenlenen ve birçok sanatçının getirildiği uluslararası Milas festivallerinin dahi artık yapılmaz olduğunu söyleyen vatandaşlar, yılbaşında yalnız bırakılmanın verdiği hüznü bütün Milas halkı olarak duyduklarını belirttiler.

Ataparkta hiçbir etkinlik bulunmamasına rağmen yine de belki bir etkinlik olabilir diye meydana Akın eden Milas halkı umduğunu bulamayınca yavaş yavaş evlerine dağıldılar.

Bakmadan Geçme