Mehmet Günlük’ten Düğünlerde ‘Para Çevirme’ Geleneği İçin Farkındalık Çağrısı

Muğla’nın Milas ilçesinde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Milas belediye başkan aday adayı olan Mehmet Günlük, düğün ve nişan törenlerinde yaşanan bir uygulama hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir paylaşımda bulundu.

Muğla'nın Milas ilçesinde doktor öğretim üyesi olarak görev yapan ve geçtiğimiz yerel seçimlerde Milas belediye başkan aday adayı olan Mehmet Günlük, düğün ve nişan törenlerinde yaşanan bir uygulama hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla bir paylaşımda bulundu.

Mehmet Günlük, paylaşımında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık sembolleri arasında yer alan Türk Lirası'nın düğün ve nişan törenlerinde 'para çevirme' adı altında yapılan bahşiş verme uygulaması sırasında yere düşüp ayaklar altında ezilmesinin, milli değerlere ve sembollere saygısızlık olarak algılanabileceğini belirtti.

Bu uygulamanın, düğün ve nişanlarda müzisyenlere bahşiş verme geleneğinin bir parçası olduğunu ifade eden Günlük, bahşişin, çiftin başlarının üzerinde çevrilip müzisyenlerin masasına bırakılması gerektiğini hatırlatarak, bu şekilde paraların ayaklar altında ezilip yırtılmasının önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Günlük, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: 'Bağımsızlığımızın sembolü olan paramızı havaya savurmayalım; yere düşen paramızı çiğnemeyelim. Asıl geleneğimiz ve bize yakışan davranış budur. Bugünden itibaren konuya daha hassas yaklaşacağımızı düşünüyorum.'

Günlük'ün çağrısı, milli değerler ve sembollere saygı çerçevesinde yapılan bir farkındalık girişimi olarak dikkat çekti. Bu tür geleneksel uygulamaların kültürel mirasın korunması ve yaşatılması açısından önemli olduğunu belirten Günlük, vatandaşları bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Bakmadan Geçme