Milas Devlet Hastanesi’ne Güvenli Giriş İçin Kavşak Müjdesi

Milas Devlet Hastanesi’ne girişte yaşanan tehlikeler ve riskler, Milaslıların yıllardır çözüm bekleyen sıkıntıları arasında yer alıyor. Özellikle Milas-Bodrum karayolu üzerinden hastane ve karşısındaki mezarlığa yapılan giriş-çıkışlar, süratli araçlar nedeniyle büyük tehlikelere sebep oluyor. Yıllardır bu konuda yapılan serzenişler, yazılan makaleler ve yetkililere yapılan başvurular neticesinde, Milas’ın sevilen gazetecisi Nevzat Çağlar Tüfekçi’nin verdiği müjdeli haberle bir nebze olsun rahat bir nefes alındı.

Milas Devlet Hastanesi'ne girişte yaşanan tehlikeler ve riskler, Milaslıların yıllardır çözüm bekleyen sıkıntıları arasında yer alıyor. Özellikle Milas-Bodrum karayolu üzerinden hastane ve karşısındaki mezarlığa yapılan giriş-çıkışlar, süratli araçlar nedeniyle büyük tehlikelere sebep oluyor. Yıllardır bu konuda yapılan serzenişler, yazılan makaleler ve yetkililere yapılan başvurular neticesinde, Milas'ın sevilen gazetecisi Nevzat Çağlar Tüfekçi'nin verdiği müjdeli haberle bir nebze olsun rahat bir nefes alındı.

Tüfekçi'nin haberinde, 'Uzun süredir Milas Devlet Hastanesi'ne girişin düzenlenmesi ve özellikle Bodrum yönünden gelen acil hastalar için en kısa ve güvenli girişin sağlanması' için getirilen önerilere sonunda bir yanıt geldiği aktarıldı. Tüfekçi, bu konuyu ve mezarlığa güvenli giriş meselesini defalarca gündeme getirdiğini ve nihayet bu konuda somut bir adımın atıldığını belirtti.

Hastane girişiyle ilgili hazırlanan kavşak projesi, Milaslı bir vatandaşın CİMER'e yapmış olduğu başvuru üzerine, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü tarafından teyit edildi. Ancak proje, ilgili kurumların imar planlarını tamamlaması durumunda uygulama aşamasına gelebilecek.

Bu noktada Tüfekçi'nin sorduğu kritik soruya hep birlikte yanıt arıyoruz: 'Kavşak projesi için imar planı çalışması yapan bağlı kurumlar hangileridir ve şu anda böyle bir çalışma yapmakta mıdırlar?' Milas'ın ve hastaneye erişim sağlamaya çalışan vatandaşların güvenliği için, bu sorunun cevabının bir an önce alınarak, projenin hayata geçirilmesi gerekiyor. Umarız, bu uzun süreli soruna en kısa zamanda çözüm getirilir ve Milaslılar, hastane yolunda artık daha güvende hissederler.

Bakmadan Geçme