Milas Güllük'teki Yat Limanı Projesi Askıya Alındı

Milas Güllük'teki 260 yat kapasiteli marina projesi, çevresel itirazlar nedeniyle askıya alındı. Projenin geleceği, itiraz sürecinin ardından belli olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla'nın Milas ilçesi Güllük Mahallesi'nde planlanan yat limanı projesini askıya aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ICC Güllük Marina İşletmeciliği A.Ş. tarafından yürütülmesi planlanan proje, itirazlar değerlendirilene kadar geçici olarak durdurulmuş durumda.

Projeye ilişkin itirazların 10 gün içinde karara bağlanacağı belirtilirken, Güllük Körfezi Koruma Platformu tarafından yapılan açıklamada projenin bölgeye zarar vereceği ifade edildi. Güllük Körfezi Koruma Platformu Sözcüsü Neşe Tunçer, proje kapsamında ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) raporunun eksik ve yetersiz olduğunu iddia ederek, projenin bölgeyi bir taş ocağına çevireceğini ve çevresel tahribat yaratabileceğini dile getirdi.

Özelleştirme İdaresi tarafından 2020 yılında düzenlenen ihalede, Güllük Liman Sahası'nın 45 yıl süreyle ICC Grup İnşaat Ticaret Limited Şirketi'ne kiralandığı biliniyor. Proje kapsamında mevcut 173,2 metrelik iskele ve 4 bin 234 metrekarelik taş dolgu alanına ek olarak, 4 bin 357 metrekarelik bir rıhtım inşası planlanıyordu. Şirket, bu proje için toplamda 179 milyon TL bütçe ayırmıştı.

Çevre koruma gruplarının tepkisi ve yerel halkın itirazları üzerine askıya alınan projeyle ilgili kararın kesinleşmesi için sürecin takip edileceği bildirildi. Projenin askıya alınmasının ardından bölgede ekolojik dengelerin korunmasına yönelik adımların atılmasının beklendiği ve tarafların bu konuda uzlaşma sağlamaya çalışacağı ifade ediliyor.

Projenin akıbetiyle ilgili nihai kararın itirazların değerlendirilmesi sonrasında verileceği belirtilirken, çevre koruma grupları, projenin tamamen iptal edilmesi yönünde hukuki yollara başvuracaklarını açıkladı.

Bakmadan Geçme