Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Taraması Farkındalık Eğitimleri

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapıla açıklamaya Göre Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kanser taraması farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi.

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapıla açıklamaya Göre Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından kanser taraması farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi.

Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri insidansı giderek artan kanser vakalarıdır. Kanser sıklığını azaltmak, kişilerin sağkalım süresi ve yaşam kalitesini artırmak için kanserde erken teşhis ve tedavinin yeri büyüktür. Ülkemizde ulusal tarama programında yer alan meme, kolorektal ve serviks kanserleri erken dönemde saptandığı takdirde tedavi şansı çok yüksektir. Bu nedenle halkın kanser taramalarıyla ilgili sağlık okur-yazarlığının artması büyük önem taşımaktadır.
Bu bağlamda kurumumuz Halk Sağlığı Uzmanı Dr. H.B. Kaan KİLİMCİ, Hemş. Alev Arzu ÖZCAN ve Ebe Sevilay YILDIRIM tarafından Milas Kızılay Şubesi'nde 'Ülkemizde Kanser Programları' konu başlıklı sunum yapıldı. Katılımcılara kanser taramaları ve erken teşhisin önemi vurgulanarak, tarama için uygun olan kadınlar aynı gün içerisinde, uygun olmayanlar ise randevu verilerek KETEM' e yönlendirildi.

Bakmadan Geçme