Milas'ın Unutulmaz İsmi Davulcu Mehmet'i, Vefatının 1. Yılında Anıyoruz...

Milas'ın sembol isimlerinden Davulcu Memet, vefatının birinci yılında sevgiyle anılıyor. Milas sokaklarını davuluyla şenlendiren Memet, sıcak gülüşü ve içten tavırlarıyla halkın kalbinde iz bıraktı.

Milas'ın tanınan simalarından ve “Bizim Memet” olarak bilinen Davulcu Mehmet Aydın'ı, vefatının birinci yılında anıyoruz. Geçtiğimiz yıl 16 Ekim 2023 Pazartesi günü hayata gözlerini yuman Davulcu Memet, Milas'ın Yusufça köyündendi. Ölüm haberini Yusufça Muhtarı Mesut Bulut'un kamuoyuyla paylaşmasının ardından, Milas halkı büyük bir üzüntü yaşamıştı.

Davuluyla Milas caddelerinde gezerek adeta bir ramazan davulcusu gibi ritim tutan ve müziğiyle şehre neşe katan Memet, aynı zamanda içten gülüşü ve samimi tavırlarıyla da Milas halkının sevgisini kazanmıştı. Milas caddelerinde sıkça görülen Memet, bulduğu her fırsatta boş bir teneke kutusuyla dahi ritim tutmaya devam ederdi. Onun bu özelliği, Milas halkının gönlünde eşsiz bir yer edinmesini sağladı.

50 yaşının üzerinde olduğu bilinen Davulcu Memet, Milas'ın sembol isimleri “Deli Huri” ve “Deli Yaşar” gibi unutulmaz figürlerden biri oldu. Sadece davuluyla değil, halkla kurduğu sıcak ilişkiler ve kendine has karakteriyle de anılan Memet, Milaslılar tarafından daima saygıyla hatırlanacak.

Memet'in vefatının birinci yıl dönümünde, Milas Karya Haber olarak onu saygıyla anıyor, Milas'ın değerlerini unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı bir kez daha vurguluyoruz. Milas'ın sokaklarında yankılanan davulunun sesi ve sıcak gülüşü hafızalarımızda her zaman canlı kalacak.

Bakmadan Geçme