Milas Makine Mühendisleri Odası Yeni Yönetim Kuruluyla Yeniden Yapılandı

Milas İlçesi, Makine Mühendisleri Odası’nın (MMO) yeni yürütme kurulu üyelerinin atanmasıyla birlikte yeniden yapılandırma sürecini tamamladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu’nda görev alacak asıl ve yedek üyeler belirlendi.

Milas İlçesi, Makine Mühendisleri Odası'nın (MMO) yeni yürütme kurulu üyelerinin atanmasıyla birlikte yeniden yapılandırma sürecini tamamladı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu'nda görev alacak asıl ve yedek üyeler belirlendi.

26 Mart 2024 tarihli resmi yazıya göre, Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu'nun asıl üyeliklerine Mehmet GÜNLÜK, Mustafa ALVER ve İsmail Cüneyt UYGUN atanırken, yedek üyeliklere Ali Burak ÖZKAN ve Fırat BAYOĞLU'nun getirildiği duyuruldu. Yeni yönetim, 1 Nisan 2024 Pazartesi günü Milas İlçe Temsilciliği binasında bir araya gelerek görev dağılımını gerçekleştirdi. Yapılan dağılımda Mehmet GÜNLÜK İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı, Mustafa ALVER Sekreter ve İsmail Cüneyt UYGUN ise Sayman olarak belirlendi.

Mehmet GÜNLÜK, yeni görevine başlarken yaptığı açıklamada, Makine Mühendisleri Odası'nın 1954 yılında kurulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa'sının 135. Maddesi doğrultusunda kamu kurum niteliği taşıyan bir meslek kuruluşu olduğunu hatırlattı. GÜNLÜK, odanın kuruluş amaçlarına değinerek, ülke ve toplum yararına teknik ve bilimsel çalışmalar yapmayı, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili araştırma, inceleme, proje ve raporlar hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Milas İlçe Temsilciliği'nin yeni başkanı ayrıca, ilçede kayıtlı makina mühendisi sayısının 118 olduğunu ve bu sayının resmi kurumlar ve özel firmalarda çalışan mühendislerle birlikte 190'a ulaştığını açıkladı. GÜNLÜK, görevlerinde gönüllülük esasına dayandıklarını ve Milas'taki doğalgaz çalışmaları başta olmak üzere, ilgili tüm kurumlarla işbirliği içinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Yeni yönetimin ilk toplantısının sonunda, önceki dönem Başkanı Serap TÜRKER'e hizmetleri için teşekkür edildi. Milas Makine Mühendisleri Odası, yeniden yapılanma sürecini tamamlayarak, bölge mühendislerine ve topluma hizmet etme misyonunu sürdürmeye devam edecek.

Bakmadan Geçme