Milas, Yangın Sahasındaki Fidanların Boyu 10-15 Santime Ulaştı

Milas Beyciler yangını 31 Temmuz 2021 günü başladı ve 10 Ağustos tarihinde kontrol altına alındı. 10 gün devam eden yangında 13 bin 464 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Milas Beyciler yangını; 31 Temmuz 2021 günü başladı ve 10 Ağustos tarihinde kontrol altına alındı. 10 gün devam eden yangında 13 bin 464 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Türkiye'de yakın tarihin belki de en büyük orman yangınları geçtiğimiz yıl yaşandı. 28 Temmuz 2021 günü Antalya Manavgat yangınıyla başlayan, ardından Adana ve Mersin Bölge Müdürlüklerinde peş peşe çıkan orman yangınlarına 29 Temmuz 2021 günü Marmaris'te çıkan yangın eklenmişti.

Milas yangın bölgesinde yanan sahalardaki kesim işlemlerinin çalışmaları bitmeye yakınken, kesim işlemi tamamlanan bölgelerde fidan dikimleri gerçekleştiriliyor. Fidan dikimi yapılmayan sahanın büyük bölümü ise yanan sahalardaki kozalakların tohumları ile doğal olarak yeşermeye bırakıldı.

Çökertme bölgesinde ikinci kışa hazırlanan yanan sahada kozalakların tohumları ile yeşeren fidanların boyu 10-15 santime ulaştı. Mazı çevresinde bulanan alanda ise yarım metreye ulaşan çam fidanları bölge halkı tarafından koruma altına alındı. Kesim yapılan sahada kesilen ağaçların dalları altında doğal ortamda büyümeye başlayan çam fidanları ile 5 yıl içinde bölgenin tekrar yeşile bürümesi bekleniyor.

Bakmadan Geçme