Milas, Yeni Bir Kafe Kültürüne Kapılarını Açtı: İlkem Kütüphane Cafe

Milas, geçmişin izlerini geleceğe taşıyan kucaklayıcı bir kenttir ve şimdi de eğitim ve kafe kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Öğrencilere ve kitapseverlere adanmış, sıcak ve samimi bir atmosfere sahip İlkem Kütüphane Cafe, Milas’ın Cumhuriyet Mahallesi, Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde kapılarını açtı.

Milas, geçmişin izlerini geleceğe taşıyan kucaklayıcı bir kenttir ve şimdi de eğitim ve kafe kültürüne yeni bir soluk getiriyor. Öğrencilere ve kitapseverlere adanmış, sıcak ve samimi bir atmosfere sahip İlkem Kütüphane Cafe, Milas'ın Cumhuriyet Mahallesi, Kuvayı Milliye Caddesi üzerinde kapılarını açtı.

Eğitimci Özge Harmandere'nin öncülüğünde hayata geçirilen İlkem Kütüphane Cafe, dışarıdan bakıldığında sadece bir kafe olarak algılansa da, içerisinde barındırdığı ders çalışma salonlarıyla öğrencilere eşsiz bir alan sunuyor. Alt katında bulunan sessiz çalışma salonları, projelerini hazırlayan, toplantı ve planlamalarını gerçekleştirmek isteyenler için ideal bir mekan haline geldi.

Kütüphane kafe konsepti ile hem kitap kurtlarını hem de ders çalışmak isteyen öğrencileri bir araya getiren mekan, ucuz ve lezzetli ürünleri ile de dikkat çekiyor. Sınırsız interneti ve rahat çalışma atmosferi ile öğrencilere ders çalışma olanağı tanıyan İlkem, aynı zamanda kitap okuma köşeleriyle de kitapseverlerin uğrak yeri olmayı hedefliyor.

Özel günlerde film izleme etkinlikleri ve kariyer günleri gibi etkinliklerin de düzenlendiği kafede, ziyaretçiler aynı zamanda soğuk ve sıcak içeceklerin, yemek ve tatlı çeşitlerinin tadını çıkarabilirken, bir yandan da kafalarını kitaplara gömebilirler.

Özge Harmandere, bu yeni mekan ile Milas'a farklı bir kafe kültürü kazandırmayı ve eğitim alanındaki tecrübesini bu proje ile topluma aktarmayı hedefliyor. Kütüphane kafe, hem sosyal etkinliklerin hem de eğitim faaliyetlerinin ortak noktası olma özelliği ile dikkat çekiyor.

Harmandere, 'İlkem Kütüphane Cafe ile kafanızı yaslayıp, kitap okuyabilir veya ders çalışabilirsiniz. Hem lezzetli ürünler tadabilir hem de bilgiyle buluşabilirsiniz. Bütün Milas'lıları yeni mekanımıza bekliyoruz.' diyerek Milaslıları yeni buluşma noktasına davet ediyor.

Milas'ın kütüphane cafesinin, öğrencilere ve tüm vatandaşlara yeni ve farklı deneyimler sunacağı kesin. İlkem Kütüphane Cafe, sadece bir mekan olmanın ötesine geçerek, topluma ve öğrencilere değer katmayı amaçlıyor ve bu bağlamda Milas'ın sosyal ve kültürel yaşantısına yeni bir soluk getiriyor.


Bakmadan Geçme