Milas Yöresel Gıda Ürünleri Coğrafi İşaretlerle Markalaşıyor

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, Milas yöresine özgü gıda ve yiyecek maddeleri için coğrafi işaretler alarak markalaşmaya önem verdiklerini ifade etti. Özer, zeytinyağı ve Milas’a özgü yiyecek maddelerinde coğrafi işaret çalışmalarında son yıllarda önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, Milas yöresine özgü gıda ve yiyecek maddeleri için coğrafi işaretler alarak markalaşmaya önem verdiklerini ifade etti. Özer, zeytinyağı ve Milas'a özgü yiyecek maddelerinde coğrafi işaret çalışmalarında son yıllarda önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti.

MİTSO Başkanı, bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da artan bir hızla devam edeceğini söyledi. Özer, 'Milas'ımız başta zeytin ve zeytinyağı olmak üzere damak zevki yüksek ürünlere sahip bulunmaktadır. Biz Oda olarak bu ürünlerimizin daha kaliteli üretilmesi ve tüketici beğenisi yüksek ürünler olması için çalışmalar yapıyor, bu konuda bilgilendirici çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Başkan Reşit Özer, Milas'ın, sahip olduğu ürünleriyle iç ve dış pazarlarda hak ettiği yerde olmasını sağlamak amacıyla çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Bu süreçte, Milas yöresine özgü gıda ve yiyecek maddelerinin markalaşması ve coğrafi işaretlerle tanınır hale gelmesi, bölgenin ekonomik değerine katkı sağlayacak.

Bakmadan Geçme