Milas’a Yerleşen Depremzedelere Yardımlar, Gençlik Merkezinden Gidiyor

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan bölgesindeki yıkıcı depremlerden sonra evlerini kaybeden yüz binlerce vatandaş için bütün ülkeye seferber olmuş, Milas’ta bu seferberliğe adını yazdıran şehirler arasında yerini almıştır.

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan bölgesindeki yıkıcı depremlerden sonra evlerini kaybeden yüz binlerce vatandaş için bütün ülkeye seferber olmuş, Milas'ta bu seferberliğe adını yazdıran şehirler arasında yerini almıştır.

Depremin ilk gününden itibaren yardımları bölgeye ulaştırmak için seferber olan Milas'ın ilgili kuruluşları, Milas halkından topladıkları yardımları koordineli bir şekilde bölgeye ulaştırdılar. Milas'ın çeşitli bölgelerinde oluşturulan yardım toplama merkezlerine gelen yardımlar deprem bölgelerine sevk edilmeye devam ederken, deprem bölgesinde evsiz kalan vatandaşların da Milas'a yerleştirilmesi depremzedelere tahsis edilen otellere yurtlara evlere yerleştirilmesi de bir yandan sürmektedir.

Deprem bölgesinden gelen vatandaşların yerleştirildiği barınma alanlarının ihtiyaçları da Milas Gençlik Merkezi'nde toplanan yardımlar aracılığıyla görevliler tarafından giderilmektedir. Halen yardımların sürdüğü ve süreceği gençlik merkezinde depremzedelerin ihtiyacı olabileceği birçok malzemede bulunmaktadır. Kaymakamlık AFAD Kızılay gibi ilgili kuruluşlar ne gibi yardım malzemesine ihtiyaçlarının olduğu konusunda sürekli güncelleme yapmaktadırlar. Milas'a şu ana kadar yerleştirilen 1.500 kadar depremzedenin ihtiyaçları Milas gençlik merkezinde toplanan yardımlar aracılığıyla giderilmeye devam etmektedir.

Bakmadan Geçme