Milas’ın Nasıl Bombalandığını Anlattı: Gözyaşlarına Boğuldu

Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Esentepe Mahallesinin 1942 yılında İngilizler tarafından Savaş uçakları ile yanlışlıkla bombalandığı Türkiye İngiliz büyükelçisi tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Esentepe Mahallesinin 1942 yılında İngilizler tarafından Savaş uçakları ile yanlışlıkla bombalandığı Türkiye İngiliz büyükelçisi tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.
Fakat bu olayın neden gerçekleştiği, asıl amacın ne olduğu, olayın bir kaza mı yoksa Türkiye'nin bir savaşa çekilmek istendiği mi hiçbir zaman öğrenilemedi.
Egeli Seyyah kanalı ile yayın yapan Milas'lı YouTuber Recep Aşık bu konuyu ele aldığı bir videosunda derinlemesine araştırma yaparak olayın görgü tanıkları ile röportaj yaptı. Olayın yaşandığı yere giderek İngilizler tarafından bombalanan yerleri gösterdi.
Görgü tanıkları olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu.
Youtuber Aşık asıl gizem'in Milas ovasında bulunan Teyyarelerin neden Milas'ı bombalayan uçaklara karşı harekete geçirilmediği. Sorusu olduğunu belirterek geçmişte kalan bu konuyu gün yüzüne çıkardı. Recep Aşık'ın kanalına abone olarak destek olabilirsiniz

Bakmadan Geçme