Milaslı İşadamı Mehmet Ötenen'den Örnek Davranış, Aynı Aileye İkinci Elektrikli Sandalye Yardımı

Milaslı iş adamı Mehmet Ötenen, engelli vatandaş Saliha Çakmaker'in sandalye ihtiyacını karşılayarak aileye bir kez daha destek oldu.


Milas'ta geçtiğimiz yıllarda tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan engelli bir vatandaşın yardım talebi, Milas Karya Haber olarak yaptığımız haberle kamuoyuna duyurulmuştu. Bu talebe kayıtsız kalmayan Milaslı iş insanı Mehmet Ötenen, ihtiyacı olan vatandaşa tekerlekli sandalye sağlayarak ailenin ihtiyaçlarını karşılamıştı. Aynı zamanda SS Milas Karayolu Yük Taşıma Kooperatifi Ambarı Başkanı ve Ötenen Lojistik'in sahibi olan Mehmet Ötenen, bu davranışıyla toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğini sergilemişti.

Geçtiğimiz günlerde aynı aileden engelli kızı Saliha Çakmaker'in de tekerlekli sandalyesinin bozulduğu bilgisi tarafımıza iletildi. Ailenin belirttiğine göre, 42 yaşındaki Saliha Çakmaker, abisi Muhammed Salih Çakmaker'in sandalyesini ortak kullanmak zorunda kalıyor ve abisi dışarı çıktığında kendisi sandalyesiz kalarak günlük işlerini yapamaz hale geliyordu. Bu duruma bir kez daha kayıtsız kalmayan iş insanı Mehmet Ötenen, derhal harekete geçerek Saliha Çakmaker için de tekerlekli sandalye temin edilmesi yönünde girişimlerde bulundu.

Ötenen'in başlattığı yardım girişimi, Milas'taki bir diğer iş insanı ve Serena Medikal'in sahibi Özcan Gül tarafından da desteklendi. Gül, temin edilecek tekerlekli sandalyeyi uygun fiyata sağlayarak sürece katkıda bulundu. Yeni tekerlekli sandalye aileye teslim edilirken, Çakmaker ailesinin mutluluğu gözlerden okunuyordu.

Milas Karya Haber olarak, bu tür yardımlaşma ve dayanışma örneklerinin yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla bu güzel anları siz değerli izleyicilerimizle paylaşıyoruz. Her zaman yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatırken, toplumsal dayanışmanın önemine vurgu yapıyor ve bu tür davranışların artmasını temenni ediyoruz.

Haberin videosunu izlemek için tıklayınız

Bakmadan Geçme