Milas’lı Sporcu Atakan Altun, Türkiye Şampiyonu Oldu

2022-2023 spor sezonunda Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunca düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri müsabakalarında gençler kategorisinde yarışan Milas’ın sporcusu Muhammet Atakan Altun 35 sporcuyu geçerek, Türkiye Şampiyonu oldu ve bu başarısıyla da Milli Takımla yarışabilme hakkını kazandı.

2022-2023 spor sezonunda Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonunca düzenlenen Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası ve Milli Takım Seçmeleri müsabakalarında gençler kategorisinde yarışan Milas'ın sporcusu Muhammet joyfulantidotes.com Atakan Altun 35 sporcuyu geçerek, Türkiye Şampiyonu oldu ve bu başarısıyla da Milli Takımla yarışabilme hakkını kazandı.

25-26 Eylül tarihlerinde İstanbul Pendik'te yapılan vücut geliştirme şampiyonasında gençler kategorisinde podyuma çıkan genç sporcu Muhammet Atakan Altun, grup müsabakaları sonrası yarı final ve final gruplarını da başarıyla geçerek şampiyonluk ipini göğüsledi.

Türkiye Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonu Muhammet Atakan Altun Haber Milasspor Muhabiri Hüseyin Açar'a yaşadığı şampiyonluğun öyküsünü paylaşarak çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.

Milas'ın sporcusu olduğunu da vurgulayan Muhammet Atakan Altun şampiyonlukta ki en büyük destekleyicisinin antrenörü Ragıp Bakır olduğunu belirtti.

Genç sporcumuzun şampiyonluğa giden öyküsü:

Hüseyin Açar-Vücut Geliştirme sporuna nasıl ve ne zaman başladın?

Atakan Altun-Vücut Geliştirme sporuyla Milas'ta 15 yaşımda tanıştım. Arkadaşlarım bu sporla ilgileniyorlardı beni de spor salonuna götürdüler ve böylece ilk adımımı atmış oldum.

Lise iki de öğrenciydim o yıllarda.

Önceler bu sporla ilgili çalışmaları kendi kendime yaptım. Dergileri inceledim o dönemlerde antrenörümüz yoktu. Kendi çabalarımla vücut geliştirme sporunun içine girdim .Dergilerden bu sporu yapanların nasıl beslenmesi gerektiğini inceledim ve böylece bu sporda nasıl başarılı olurumun çalışmalarını yaptım.

Sonrasında Milas'a geldim ve burada hocam antrenörüm Ragıp Bakır ile tanıştım..

Ancak bir ara üniversite sınavlarım nedeniyle 1-2 sene spora ara vermek zorunda kaldım. Sonrasında yeniden başladım ve daha profesyonel bir bakışla çalışmalarımı sürdürdüm ve 3 yıldır da bu sporla profesyonel anlamda ilgileniyorum.

Hüseyin Açar-Doğum tarihin ve yaşın kaç?

Atakan Altun-10 Şubat 2000 ve 22 yaşındayım

Hüseyin Açar-Neden vücut geliştirme?

Atakan Altun-Aslında spora futbolla başladım 10 yaşında kaleciydim. Konya'dayken Fenerbahçe'nin alt yapısındaydım.

Sonra ailemle Milas'a geldim ve burada okulda futbol ve voleybol oynadım. Bir arkadaşım beni bir vücut geliştirme salonuna götürdü ve sonrasında da bu sporun kendim için daha uygun olduğunu anladım.

Vücut geliştirme sporunu yaparken mutluydum kendime öz güvenim daha fazla oluyordu..

İlk önce her genç gibi fiziğim güzel olsun kızlara hava atarız diye başlamıştım ama sonraları vücut geliştirme bir yaşam şeklim oldu.

Hüseyin Açar-Vücut Geliştirme sporunda hedefin nedir?

Atakan Altun-Hedefimi milli takım formasıyla ülkemi yurt dışında temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak olarak söyleyebilirim.

Yaşadığım ve sağlığım yerinde oldukça da bu sporun içinde yer almaya devam etmek istiyorum.

Hüseyin Açar-2022 yılı Mart ayında Antalya'da düzenlenen resmi bir turnuvada Gençler kategorisinde ikinci oldun.

Şampiyonluğa çok yakındın üzüldün mü?

Atakan Altun-Elbette çok üzüldüm. Ancak ilk katıldığım resmi bir yarışmada ikinci olmam beni olumlu olarak motive etti ve ikinci olabiliyorsam birinci de olabilirim dedim ve disiplinli bir çalışma içine girdim.

İkincilik sonrası bu spor camiası içinden olumlu kutlamalar aldım ve çok mutlu oldum.

Antalya şampiyonasıyla ismimi duyurmuş oldum ve kendime olan inancım ve özgüvenim daha da sağlamlaştı.

Hüseyin Açar-İstanbul'da yapılan Vücut Geliştirme Şampiyonasında Gençler Kategorisinde şampiyon oldun. Bu şampiyonluk öyküsünü senden dinleyelim.

Atakan Altun-Antalya yarışması Mart 2022 de yapıldı. Temmuz ayı içinde antrenörüm hocam Ragıp Bakır ile İstanbul şampiyonasına hazırlanmaya başladık.

İkinci olabildiysem birinci de olabilirim düşüncesiyle iyi bir çalışma evresi içine girdik.

Öncesinde Ragıp Hocam ile uzaktan eğitimlerle çalışmaya başladık. Ocak Şubat aylarında Milas'a geldim yüz yüze Tempo Spor Salonunda çalışmaya başladık.

Sahne performansı pozlar duruşlar müzikle yapacağımız hareketler üzerinde durduk.

Ragıp Hocam milli sporcuydu tecrübeliydi ve işini iyi yapıyordu.

Benimle çok ilgilendi çok emek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Hüseyin Açar-1 yıl içinde 2 yarışma bu süreç seni yormadı mı?

Atakan Altun-Aslında benim ikinci bir yarışmaya katılma gibi bir düşüncem yoktu. Vücut Geliştirme sporu çok yorucu bir spor dalı, bu anlamda dinlenmek istiyor ve gelecek yıl yeni bir yarışa katılmak istiyordum.

Ancak Ragıp Hocam ikinci oldun birinci de olabilirsin şeklinde ısrarcı bir yaklaşımla beni olumlu olarak motive etti. Ben de hocama ve kendime inandım ve Temmuz ayından sonra yorucu ancak güzel bir çalışma temposu içine girdim.

Hüseyin Açar-İstanbul Şampiyonasında kaç rakibin vardı, bu süreci anlatır mısın?

Atakan Altun-Gençler Kategorisinde podyuma 35 sporcu çıktık. Önce 18 sporcu arasına girdim sonrasında 6 sporcu arasında yarı finalist oldum ve son olarak finalde ismim en sonda söylendi ve şampiyon oldum.

Bu yarışmaya tecrübeli olarak geldiğim için heyecanım fazla değildi ama yarı finalde ilk 6 arasına girince gerginliğim ve heyecanımda arttı rakiplerimin isimleri benden önce okununca heyecan daha da büyüdü ve son iki kişi kalınca yine ikinci mi olacağım düşüncesi kafamdan geçti ama çok şükür ismim en son okundu ve Türkiye Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonu oldum.

Hüseyin Açar-Şampiyonaya Milas'ın dışından bir spor kulübünün lisanslı sporcusu olarak katıldın.

Ailen Milas'ta yaşıyor sen küçük yaşlarda Milas'a geldin. Gençliğin Milas'ta geçti. Ancak yarışmaya Milas'ın dışından katıldın sebebi nedir?

Atakan Altun-Bunun tek nedeni var Milas'ta hiç bir spor kulübünün vücut geliştirme branşı yok. Resmi müsabakalara katılabilmek için vücut geliştirme branşı olan bir spor kulübünün sporcusu olarak katılabilme şartı bulunmakta bu nedenle Yalova Refleks Spor Kulübü adına yarışmaya katıldım.

Hüseyin Açar-Seni Şampiyonluğun için kutluyorum.

Bu sporu yapmak isteyen gençlere bir şampiyon olarak ne tavsiye ediyorsun?

Atakan Altun-Bana şampiyonluk hikayemi anlatabilme fırsatı verdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.

Genç kardeşlerime tavsiyem vücut geliştirme sporunun çok zor ve yorucu olduğunu bilmeleri başarılı olmak için çok disiplinli ve sabırlı olmaları ve kendilerine inanmaları ve doğru bilgileri veren tecrübeli antrenörlerle çalışmalarıdır.

Şampiyon sporcusunu kutladı

2022-2023 Spor sezonunda 25-26 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılan Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonasında Gençler Kategorisinde Şampiyon olan ilçemiz sporcusu 22 yaşında ki Muhammet Atakan Altun'u yarışmaya hazırlayan antrenörü eski milli sporcu Ragıp Bakır Haber Milas Spor Muhabiri Hüseyin Açar'a yaptığı açıklamasında şampiyon sporcusunu kutladığını söyledi.

1 yıl içerisinde 2 resmi müsabakaya katılan ve Antalya'da ikinci ve İstanbul'da şampiyon olan sporcusu ile gurur duyduğunu vurgulayan antrenör Rakıp Bakır yılmadan yorulmadan ve özveriyle sabırla yapılan çalışmaların sonucu bu şampiyonluk oldu dedi.

Sporcumun bu başarısı genç sporculara da iyi ve güzel bir örnek olmuştur diyen antrenör Ragıp Bakır günümüz sporcularının çok şanslı olduğunu dile getirdi.

Bizim dönemlerimizde spor salonları, antrenman çalışmaları için aletler ve sporculara iyi yön verecek antrenörler sınırlıydı bu anlamda günümüzün genç sporcuları çok şanslı diyen antrenör Ragıp Bakır ,sporcusu Muhammet Atakan Altun'u milli takımla katılacağı yarışmalara da hazırlayacaklarını söyledi.

Muhabir Gizem Kapusuz

Habermilas

Bakmadan Geçme