Milas’lı Youtuber’dan Büyük Keşif: Kral Hekatomnos’u Buldu

YouTube’da ‘Ege’li Seyyah’ isimli kanalında, Ege bölgesini ve Milas’ı tanıtan videolar çeken Recep Aşık son videosunda bir ilke imza atarak Arkeoloji tarihine adını yazdırdı.

YouTube'da 'Ege'li Seyyah' isimli kanalında, Ege bölgesini ve Milas'ı tanıtan videolar çeken Recep Aşık son videosunda bir ilke imza atarak Arkeoloji tarihine adını yazdırdı.
İzlediği bir Mısır belgeselinden yola çıktığını belirterek Karya hükümdarı Hekatomnos'a ait bir iz arayan Aşık, yaptığı Keşif ile arkeoloji dünyasını heyecanlandırdı.
2500 yıl önce beyaz mermerlerin çıkarıldığı maden ocaklarının izini süren Aşık, bu ocaklarda o yıllara ait su kuyusu, demir çivi izleri ve Kral Hekatomnos'un daha önce hiç görülmemiş elinde asa olan bir kabartma heykelini keşfetti.
Böylece Recep Aşık, UNESCO geçici miras listesine alınan, bulunmasına yüzyılın keşfi olarak bakılan Kral hekotemnos'un yeni bir yüzünü ortaya çıkarmış oldu.
Recep Aşık, ayrıca videosunda Milas Atatürk Bulvarı'nda mezar taşı bulunan Hacivat ve Karagöz gölge oyunlarının yaratıcısı olduğuna inanılan Şeyh Şüsteri'nin mezarının yol ortasından kaldırılıp daha iyi bir yere taşınması için, ünlü şovmen Beyazıt Öztürk'ten destek istedi.
Recep Aşık yaptığı açıklamada: Milas'ın tanıtımı konusunda her zaman çaba sarfettiğini belirterek büyük bir keşfe imza attığını söyledi.
Eserin güvenliği için videoda hiçbir şekilde yerinin belirtilmediğini, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Aşık, Kral Hekatomnos'un asa taşımasından dolayı sakat bir Kral olabileceğini iddia etti, bunun sebebini de aile içi evliliklere bağladı.
Kral Hakatemnos'un kızı ve oğlunun evlendiğini belirterek iddiasının güçlü olduğunu dile getirdi.
Şimdi ise bütün gözler yetkililerin bu konuda yapacağı açıklamaya çevrildi, bilim dünyasını heyecanlandıran bu keşfin ne olacağı şimdiden merak konusu oldu.

Bakmadan Geçme