Milas’ta 23 bin öğrenci ders başı yaptı

Sömestri tatilinin hemen ardından yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, iki hafta ara verilen 2022 2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 20 Şubat itibariyle başladı. Milas’ta ders zilinin çalmasıyla 165 bin 268 öğrenci ile ders başı yaptı. Deprem Bölgelerinden Milas’a gelen ve resmi okul kaydı tamamlanan ve il genelinde okullara yerleşen öğrencilerde yeni okullarında ders başı yaptı.

Sömestri tatilinin hemen ardından yaşanan Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen büyük deprem felaketinin ardından, iki hafta ara verilen 2022 2023 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 20 Şubat itibariyle başladı. Milas'ta ders zilinin çalmasıyla 23 bin öğrenci ile ders başı yaptı. Deprem Bölgelerinden Milas'a gelen ve resmi okul kaydı tamamlanan ve il genelinde okullara yerleşen öğrencilerde yeni okullarında ders başı yaptı.

Afet bölgesinden Milas ilçesine gelen çok sayıda aile geçici barınma merkezlerine yerleşti. Depremzede ailelerin okul çağındaki çocuklarının Milas'ta kendilerine en uygun okullara sağlıklı ve güvenli bir şekilde yerleştirilmelerini sağlamak üzere Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 13 ilçede barınma merkezlerinde Eğitim Danışma Masaları kuruldu. Ailelerle birebir ilgilenilerek okul çağındaki çocukların bilgileri sisteme işlendi. Öğrencilerin okudukları okul türleri belirlenerek Nakil Komisyonları tarafından kendilerine en uygun okullara yerleştirilmeleri sağlandı. Deprem Bölgelerinden Muğla İline gelen 3 bin 89 öğrencinin e-okul sisteminde resmi kaydı tamamlandı.

Bakmadan Geçme