Milas’tan Kalktı Antalya’ya Acil Koduyla İniş Yaptı

MİLAS – Jet2 Havayolları’na ait olan ve Milas’tan Manchester’a seferini gerçekleştiren A321neo tipi uçak, sol motorundaki arıza nedeniyle Antalya Havalimanı’na acil iniş yaptı.

MİLAS – Jet2 Havayolları'na ait olan ve Milas'tan Manchester'a seferini gerçekleştiren A321neo tipi uçak, sol motorundaki arıza nedeniyle Antalya Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Edinilen bilgilere göre, Milas'tan Manchester'a doğru yola çıkan A321neo tipi uçağın LEAP marka sol motorunda arıza meydana geldi. Bu kritik durum karşısında eğitimli pilotlar, güvenlik önlemlerini hızla alarak arızalı motoru kapattı. Motorun kapatılmasının ardından uçağın rotasını hemen Antalya'ya çeviren pilotlar, olağanüstü bir durum yaşanmadan 90 dakika sonra sorunsuz bir şekilde teker koyarak uçağı güvenli bir şekilde indirdi.

Olayın ardından yolcular, havalimanı yetkilileri tarafından bilgilendirildi ve gereken tüm yardımlar sağlandı. Yolcuların büyük bir kısmı olayın şokunu atlatırken, bazı yolcuların ise olayın şiddetine dikkat çekerek pilotlara ve uçuş ekibine teşekkür ettiği görüldü.

Jet2 Havayolları yetkilileri, meydana gelen arızanın nedeninin araştırıldığını ve uçağın teknik bir incelemeye tabi tutulacağını belirtti. Öte yandan, Manchester seferinin ertesi gün başka bir uçakla tamamlandığı bildirildi.

Bakmadan Geçme