Milli Eğitim ile Tarım Orman Müdürlüğü Arasında Gençleri Tarıma Yönlendirecek Protokol

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde “Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği Gençlerde” isimli 123 okul, 9 Bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsayan protokol, tarım ve gıda sektöründe nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla imzalandı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğinde 'Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği Gençlerde' isimli 123 okul, 9 Bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsayan protokol, tarım ve gıda sektöründe nitelikli insan gücü yetiştirmek amacıyla imzalandı. İl Müdürü Saylak, 'Bu protokol ile açılan bölümleri tercih eden öğrencileri istihdam edecek çalışmalar yapacağız. Bu toplantı belki 30 yıl önce yapılmalıydı. Neresinden dönersek dönelim krdır demeliyiz. Muğla tarımında söz sahibi olan çiftçilerin yaş ortalaması 50 ve üzeri. Gençleri kırsalda tutmak gittikçe zorlaşıyor. Bu işi sonuna kadar götürmemiz gerekiyor. Takipçisi olacağız. 'diye konuştu.
EMRE ÇAY: 'PROJE 9 BİN 309 ÖĞRENCİ VE 264 ÖĞRETMENİ KAPSIYOR'
'Gelecek Tarımda, Tarımın Geleceği Gençlerde' isimli 123 okul, 9 Bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsayan protokol ile ilgili Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ile Milli Eğitim Müdürü Emre Çay açıklamalarda bulundu.Çay, '47 meslek alanına ait 105 dalda nitelikli iş gücünü yetiştirmek için diğer kurumlarımızla işbirliklerini geliştiriyoruz. Geçmişten bu yana tarım ülkesi olma özelliğimizi güçlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bakımdan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Tarım ve gıda sektöründe nitelikli insan gücünü yetiştirmek için 123 okulda 9 bin 309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsayan protokolü gerçekleştirdik. Köyceğiz'de bu konuda bir okulumuz var ve 30 konteyjanı var şuan. Bu alanı tercih etmelerini bekliyoruz. Bu bölümde eğitim bursu verilecek ve tablet dağıtımı yapılacak. ' diyerek protokolün detaylarını açıkladı
SAYLAK: 'ÇİFTÇİLERİN YAŞ ORTALAMASI 50 VE ÜZERİ, BUNUN ÖNÜNE GEÇMEMİZ GEREKİYOR'
Barış Saylak ise, 'Bu protokol ile açılan bölümleri tercih eden öğrencileri istihdam edecek çalışmalar yapacağız. Bu toplantı belki 30 yıl önce yapılmalıydı. Neresinden dönersek dönelim kardır demeliyiz. Gelecek tarımda, tarımın geleceği gençlerde mottosuyla bu sürece başlıyoruz. Muğla tarımında söz sahibi olan çiftçilerin yaş ortalaması 50 ve üzeri. Gençleri kırsalda tutmak gittikçe zorlaşıyor. Gıda krizini bunun önüne geçmezsek biz de yaşarız. Bu işi sonuna kadar götürmemiz gerekiyor. Takipçisi olacağız. 'diye konuştu.Saylak, 'Muğla il genelinde 32 bin 583 ilkokul öğrencimize yönelik bir oyun yazıldı. Amacı çocukların belleğinde suyun önemini, gıdanın ve toprağın önemini oyunla anlatmaya çalışmaktı. 2022 yılının ilk 6 aylık sürecinde 9 ilçede 48 çiftçi eğitim kursu gerçekleştirdik. 444 kadın 678 kursiyere sertifikaları verildi. Ziraat Bankası'nın tarımda gençlerin istihdamı için finansman kampanyası var. Bu konuda da bir protokol hazırlığı içindeyiz. Banka bu krediyi almaları için kurs verilmesini istiyor. Onun içinde çalışmalarımız sürüyor' ifadelerini kullandı ve gençleri tarıma yönlendirecek müdürlük olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

Bakmadan Geçme