MİTSO, Bir Çok Milas Ürünlerine Coğrafi İşaret Almak İçin Çalışma Başlattı.
Milas el halısı, Milas zeytinyağı, yağlı zeytini, tepsi böreğine daha önce coğrafi işaretler almayı başaran ve Milas'a özgü 7 yerel yemeğe coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunan MİTSO, yeni Milas ürünlerine de coğrafi işaret almak için çalışma başlattı.
Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas ürünlerine coğrafi işaretler alabilmek için Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği başlattı.
Milas el halısı, Milas zeytinyağı, yağlı zeytini, tepsi böreğine daha önce coğrafi işaretler almayı başaran ve Milas'a özgü 7 yerel yemeğe coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunan MİTSO, yeni Milas ürünlerine de coğrafi işaret almak için çalışma başlattı.
Milas İlçe Tarım Müdürü Ali Parlu ve aynı kurumdan Ziraat Mühendisi H. Barlas Kaya ile bir toplantı yapan MİTSO Yönetim Kurul Başkanı Reşit Özer, Milas'ın pek çok özelliğe sahip bir bölge olduğunu belirterek 'Milas çok zengin bir bölge. Bu bölgeye özgü de pek çok yerel ve özel ürünümüz var. Bu ürünlerimizin gelecek yıllarda yok unutulup yok olmaması ve bu ürünlere ticari bir değer kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Bunun da ilk adımı ürünlerimize coğrafi işaret kazandırmak. Bu amaçla 4 ürünümüze almış olduğumuz coğrafi işaretlere ek olarak 7 farklı ürünümüz için de Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret başvurumuzu yaptık. Başvurularımız için inceleme süreci devam ediyor' diye konuştu. Yeni birçok Milas ürününe daha coğrafi işaret alabilmek için Milas İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği başlattıklarını anlatan Reşit Özer 'İlçe Tarım Müdürümüz Sayın Ali Parlu ve aynı kurumdan Ziraat Mühendisi Sayın H. Barlas Kaya ile ilk proje çalışmamızı Ören portakalı üzerine başlattık. Sırasıyla daha birçok Milas ürünü için proje işbirliği yapacağız. Daha birçok Milas ürününe coğrafi işaret kazandıracağız. Ayrıca Milas zeytinyağına AB'den coğrafi işaret aldıktan sonra Milas yağlı zeytini için de AB'ye başvuruda bulunmuştuk. Orada da inceleme süreci devam ediyor. Milas yağlı zeytinine de AB coğrafi işareti kazandırmak için umutluyuz' dedi.
Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu da Bakanlık olarak tarımsal üretimin teşviki ve geliştirilmesi için çalışma yaptıklarını anlatarak bazı tarımsal ürünlerle işlenmiş tarım ürünlerine coğrafi işaret alınmasının üretimi teşvik edeceğini ve bu doğrultuda MİTSO'nun coğrafi işaret çalışmalarını destek olacaklarını ifade etti. İşbirliği kapsamında ilk coğrafi işaret çalışmasının Ören portakalı üzerine başlatıldığını belirten Ali Parlu 'Ören portakalı için Ziraat Mühendisimiz Barlas Kaya tarafından bir rapor hazırlandı. Raporu, MİTSO'ya sunduk. İki kurum arasındaki işbirliğimiz ve bu yöndeki çalışmalarımız devam edecek' dedi.